Dragoş Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, cel care a aplicat metoda de șantaj învățată de la tatăl său în cazul lui Bercea Mondial, va sta doi ani şi jumătate în spatele gratiilor.

Aşa tată aşa fiu. Cum aşchia nu sare departe de trunchi, şi în familia Băsescu închisoarea devine moştenire de clan.

Tribunalul Bucureşti a decis marţi, să-l condamne pe Dragoş Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu şi nepot al lui Traian Băsescu, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

„Inculpatul Băsescu Dragoş, la data de 13 martie 2014, împreună cu suspectul Nistor Ciprian, i-a pretins unei persoane (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluție de nearestare la o contestație formulată de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ce îl privea respectiva persoană și încă 500.000 euro pentru o soluție favorabilă în dosarul respectiv, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului. Denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen. Ca urmare, DRAGOȘ BĂSESCU i-a spus denunțătorului că are o soluție, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro printr-o eșalonare în funcție de evoluția din dosar pe o perioadă de până la 2 ani. Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională, pentru a nu trezi suspiciuni„, se arată în comunicatul DNA.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.