Plăcerea de a se juca a copilului mic este enormă; este modul sau de a se manifestă, este bucurie şi încântare. După vârstă de 3 luni, bebeluşul începe să se joace şi în apă, în timp ce stă confortabil în cădiţă. Simpla manipulare a unei jucării, pentru el înseamnă joc, simpla alunecare în apă a jucăriei este tot joc.

Odată ce copilul creşte, jocurile se diversifică. Acelaşi proces îl întâlnim şi la jocurile în apă, în timp ce stă în şezut şi face băiţă. După vârstă de 1 an cei mici îşi diversifică modul de a se juca în apă şi cu apă, folosind jucării adecvate. Adesea unii copii îi aduc la disperare pe părinţi din cauza că nu mai pot fi scoşi din cădiţa de baie, deoarece nu vor să întrerupă joacă atât de plăcută. Un copil care se joacă în timp ce face băiţa este un copil sănătos, dinamic, ce îşi dezvoltă creativitatea în mod firesc.

O jucărie pentru apă sau un set de jucării de acest tip oferită unui copil îi provoacă o mare bucurie.

Acesta poate fi şi un cadou potrivit pentru orice copil. Jucăriile special create pentru a fi utilizate în apă sunt numeroase.

Copiii le folosesc până la vârsta de 5-6 ani, când se pot juca în bazine speciale cu apă sau în cădiţa ce odinioară era spaţiul său de bălăceală când era bebeluş. Dintre jucăriile specifice acestei utilizări sunt unele ce se comercializează individual, dar sunt şi seturi special create cu acest scop.

Va facem cunoscute cateva variante de jucarii adecvate copiilor cu varste de 0- 3 ani ani dintre care puteţi alege varianta preferată.

“Jucăria de baie Coş de baschet Munchkin” conţine un minicos de plasa în care cel mic introduce rând pe rând cele trei mingi colorate, personalizate cu ochi şi gură. Aceleaşi jucării sunt uşoare, motiv pentru care pot pluti pe apă oferindu-i distracţie. Dimensiunile mingilor nu permit înghiţirea accidentală a acestora.

„Set jucării pentru baie” se compune din 7 jucării care au caracteristici diferite, oferind celui mici posibilitatea de a le mânui. Unele plutesc, altele au ventuze de prindere pe faianţă din baie, altele au efect de fântână arteziană. Cred că acestea sunt preferatele celor mici după vârstă de 1 an.

O altă varianta la îndemână este unul dintre seturile de jucării de baie „Munchkin” ce este disponibil în variante de 10, 5 sau 4 elemente. Jucăriile din această categorie sunt colorate, rezistente la utilizări repetate ani şi ani la rând, au forme nostime şi ajută copilul să manipuleze obiecte cu dimensiuni adecvate pentru stimularea muşchilor mici ai mâinii, dar îi stimulează şi coordonarea oculo-motorie.

„Jucăria de baie Fântână arteziană Blue” oferă mai multe posibilităţi de joacă pentru copii între 0-2 ani. Această pluteşte, se scufundă, aruncă jeturi de apă însoţite de reflexe luminoase.

O altă jucărie ingenioasă este „Setul de bărcuţe magnetice”. Acestea sunt din vinil moale, au magneţi la ambele capete pentru aderenţa şi pot pluti în şir sau individual.

Bucuria de a se juca în apă poate fi satisfăcută cu diferite jucării adecvate, dintre cele menţionate mai sus sau altele ce sunt comercializate pentru copii.