La o lună de la tragedia devastatoare din Club Colectiv, soldată cu 60 de morți, NAVI s-a întors în studio pentru a-şi înregistra propria versiune a piesei „Back To Life” (Goodbye To Gravity), în memoria sufletelor pierdute în incendiu şi în onoarea celor care au supravieţuit. 

După câteva săptămâni în care şi-a anulat majoritatea concertelor pentru că nu se simţea în stare să urce pe scenă în vreme ce prietenii ei erau în spital, solista şi-a regăsit, măcar parţial, liniştea tot în muzică.

„După ce s-a întâmplat, n-am mai cântat câteva zile bune… N-am mai dormit nişte nopţi, n-am mai vrut să fac nimic. Apoi n-am ştiut ce să fac prima dată, cum şi în ce fel să ajut. Fetele de la ‪#‎ImpreunaRezistam‬ m-au lăsat să stau, măcar virtual, pe lângă ele şi să contribui cu câteva mici detalii, contacte, cunoştinţe. Prietena mea cea mai bună, care e asistentă, mi-a spus de ce medicamente era nevoie prin spitale şi… am făcut cumva să ajungă, „pe sub mână”, unde trebuie. Am dat telefoane, am intermediat toate felurile de nebunii, iar în tot timpul asta muzica era pe silent în sufletul meu. Cum să cant, cum să cant eu, când alţii…? Am admirat-o pe Delia pentru curajul nebun de-a face un cover după „The Day We Die” chiar în a doua zi, mi-am dorit să pot face şi eu asta, pentru că – până la urmă – cel mai frumos mod de-a le mulţumi unor muzicieni minunaţi e să le duci cântecele mai departe. Dar n-am putut… n-am putut nici măcar să-mi onorez concertele, o vreme… Mi-a luat câteva zile să pot asculta din nou cântecele băieţilor de la Goodbye To Gravity, câteva zile de dor amestecat cu lacrimi… şi apoi, redescoperind varianta lor acustică la „Back to Life”, am ştiut ce-am de făcut. Muzica există că să vindece, notă cu notă, răni imposibil de vindecat altfel. Muzica e aici că să ne aducă aminte că nu i-am pierdut cu totul, că ne-a rămas ceva mai preţios decât cuvintele, ceva egal cu speranţa. Aşa că nu mi-a rămas decât să cânt, cum ştiu, cât simt…„, a scris NAVI pe contul ei personal de Facebook.