Echipa de junioare sub 17 ani a României s-a calificat duminică la Campionatul European din Macedonia, după ce au învins Turcia cu 37-21.

Generația Pui de Dac, antrenată de Mariana Târcă și Luminița Huțupan, merge la Europenele din Macedonia, după două victorii în partidele cu Finlanda și Turcia.

România Under 17 nu a avut nicio emoţie cu Turcia după ce sâmbătă s-au impus în partida cu Finlanda scor 30-22.

Duminică, în sala Gheorghe Bariţiu din Turda, junioarele au făcut spectacol și s-au impus cu 37 la 21 în fața Turciei, deși aveau nevoie doar de un egal pentru a se califica la turneul european.

„Vreau să le felicit pe fete pentru atitudinea lor, nu au jucat numai pentru calificare, ci şi pentru sufletul lor. Au făcut nişte faze superbe în partida cu Turcia şi sper să se fi convins şi ele că au valoare. Fetele au evoluat la spectacol, chiar dacă sunt încă micuşţe, fără experienţă în meciuri oficiale. Simt că vom avea nişte handbaliste aşa cum ne dorim, cu atitudine, bătăioase în apărare, constante”, a spus Mariana Târcă despre elevele sale.

În partida decisivă cu Turcia, nu mai puţin de 11 tricolore şi-au trecut numele pe lista celor care au înscris. Alexandra Muntean de la CNE Rm. Vâlcea a fost principala marcatoare cu 10 goluri.

Campionatul European se va desfăşura în vară, la Skopie în Macedonia, acolo unde în 2014, ultima generaţie de junioare a câştigat titlul mondial.