Aurelia Brădeanu, căpitanul echipei naționale de handbal, a devenit războinică Dacă!

Echipa naţională de handbal se rebranduieşte cu ocazia Trofeului Carpaţi.

Căpitanul Aurelia Brădeanu a fost prima jucătoare care a intrat în rolul de războinică Dacă.

Îmbrăcată după portul tradiţional de acum două mii de ani, Mika i-a invitat pe suporterii să susţină echipa naţională la Trofeul Carpaţi şi la barajul pentru Mondiale cu Serbia din această vară.

”Nu mă aşteptăm să îmbrac vreodată o astfel de costumaţie, dar este foarte interesant. Îi invit pe suporteri să vină în număr cât mai mare la sala să ne susţină şi le promitem un handbal de calitate. Este un Trofeu Carpaţi puternic şi util în perspectiva brajului cu Serbia” a declarat Aurelia Brădeanu.

Naţionala va avea de acum că mascotă un dac, stindarul de lupta va fi lupul dacic, iar suporterii vor primi căciuli speciale. În viitorul apropiat se vor pune în vânzare şi tricouri pentru fani cu design tematic.

Federaţia a fost sprijinită în această campanie de Mugur Pop, alias Gerula un personaj inedit care şi-a construit lângă Cluj o tabăra de pregătire a noilor daci. Acesta speră să le insufle jucătoarelor spiritul războinicilor din antichitate.

Există o paralelă între daci şi handbal. La vremea aceea erau războaie, acum sunt meciuri. Soldaţii aveau un cod de onoare, în sport se numeşte fair-play. În viaţă şi la război îţi pui în valoare calităţile şi abilităţile, înveţi să ţii cont de omul de lângă ţine, să evaluezi oponentul, să faci o strategie bună şi să câştigi în final” a declarat Mugur Pop, alias Gerula.

Tricolorele vor avea şi un imn special – Căciulă, creat iniţial de Ioan Hagiu şi interpretat acum de Virgil Ianţu şi Adrian Despot.

Mascota-handbal