National Geographic anunță premiera documentarului Construit pentru Marte: Roverul Perseverance, pe 27 februarie, de la ora 20:00. Programul special de două ore vine la câteva zile de la aterizarea istorică a roverului Perseverence în craterul Jezero de pe Marte.

Documentarul intră în culisele Jet Propulsion Laboratory de la NASA pentru a urmări crearea roverului Perseverance, a cărui principală misiune este o premieră și anume căutarea urmelor de viață în delta unui râu antic de pe Marte și colectarea mostrelor pentru întoarcerea finală pe Pământ.

Pentru lansarea la timp, echipa care a lucrat la noul rover a trebuit să lupte împotriva obstacolelor chinuitoare și a unei pandemii globale.

 

Acest program special de două ore pune în lumină rolul esențial, dar puțin cunoscut, al tehnicienilor de zbor – mecanici, mașiniști și alți lucrători direcți cărora le este încredințată sarcina deosebit de importantă de a transforma în realitate obiectivele oamenilor de știință și planurile inginerilor, cu echipamente unice construite pentru Marte.