Descoperiți Europa așa cum nu ați mai văzut-o vreodată în al doilea sezon al remarcabilei serii documentare Europa văzută de sus, care va fi transmisă pe National Geographic din 6 aprilie, de la ora 21:00.

Această nouă și exclusivă serie în șase părți oferă imagini spectaculoase ale celor mai frumoase obiective culturale și geografice din Franța, Turcia, Finlanda, Suedia, Grecia și Ungaria, purtând telespectatorii într-o călătorie vizuală impresionantă în fiecare dintre aceste locații.

Europa văzută de sus oferă imagini aeriene spectaculoase care aduc o perspectivă unică asupra modului în care tradițiile, construcțiile și minunile naturale au conturat continentul, ajutând la crearea unui portret dinamic al regiunii și al oamenilor care îi dau viață.

Cu fiecare episod ce se concentrează pe o anumită țară europeană, această călătorie vizuală uluitoare punctează și celebrează atât creațiile naturale cât și istoria umană și construcțiile ridicate de om care continuă să modeleze aceste deosebite națiuni moderne și în prezent.

De-a lungul seriei, telespectatorii vor putea să vadă de sus locuri binecunoscute, cum ar fi Partenonul din Atena, unde a început un uriaș proiect de restaurare, vor putea explora în Paris cea mai mare fermă pe acoperiș din lume și asista la construcția unei bărci de 12 mii de tone în Finlanda, înainte ca aceasta să parcurgă 270 de kilometri în aval către destinația finală.

Alte puncte de interes în acest sezon includ imagini uimitoare cu construcția Podului Cannakale în vestul Turciei, care va conecta în cele din urmă Europa de Asia, valorosul monument Stâncile lui Ale din Suedia și cel mai mare patinoar din Europa aflat în parcul municipal din Budapesta, o mare sursă de mândrie pentru cetățenii Ungariei.

Seria Europa văzută de sus este produsă pentru National Geographic de Windfall Films (parte a Grupului Argonon). Pentru Windfall Films, Mark Bridge este producătorul seriei și Carlo Massarella este producător executiv.

Europa văzută de sus: Grecia, 6 aprilie – Este o realitate regretabilă faptul că Grecia se confruntă cu una dintre cele mai grave poluări oceanice din lume. Sub suprafața apei, subsolul marin seamănă cu o groapă de gunoi. Dar localnicii iau măsuri pentru a combate această situație. Priviți de sus cum o echipă recuperează o mulțime de deșeuri de pe fundul oceanului. În Atena, emblematicul templu antic, Partenonul, este o capodoperă a ingineriei, arhitecturii și sculpturii grecești, care a rezistat timp de peste 2500 de ani. Dar a fost lovit de cutremure, jafuri și războaie de-a lungul timpului și acum are nevoie de lucrări de restaurare. Muncitorii trebuie să reinstaleze sute de pietre antice și noi blocuri de marmură pentru a finaliza zidurile. Priviți de sus eforturile monumentale de restaurare, blocuri din piatră cu greutatea de 12 tone fiind ridicate și poziționate cu o precizie absolută.

Europa văzută de sus: Franța, 13 aprilie  – Parisul este cel mai populat oraș al Franței, cu 2 milioane de locuitori. Dar, din aer, echipa poate dezvălui secretul ascuns al capitalei franceze – o oază verde situată la mare distanță de străzile aglomerate. Veți vedea o imagine aeriană nemaivăzută până acum cu o echipe de horticultori care creează cea mai mare fermă pe acoperiș din lume, în cadrul unui masterplan pentru transformarea hranei în Franța. În sudul Franței, Viaductul Millau este cel mai înalt pod din lume și una dintre cele mai remarcabile realizări inginerești din istorie. Dar cum se desfășoară operațiunile de întreținere? De sus, asistați la reparația becurilor aflate sub puntea pentru automobile și verificările care protejează vehiculele de trăsnetele care lovesc turnurile masive ale podului în fiecare an.

Europa văzută de sus: Ungaria, 20 aprilie – În parcul municipal din Budapesta, un castel grandios și un lac de navigație trec printr-o incredibilă schimbare iarna, când lacul îngheață, transformându-se în cel mai mare patinoar din Europa. Patinajul aici este una dintre cele mai vechi tradiții ale orașului și o mare sursă de mândrie pentru cetățenii Ungariei. Cu o vedere panoramică, echipa îi urmărește pe cei responsabili cu sarcina extrem de importantă de a avea grijă de patinoar, care trebuie să se desfășoare nu doar cu unul, ci cu două utilaje Zamboni. Un alt punct de atracție în Budapesta sunt țiglele Zsolnay care decorează acoperișurile orașului. Datorită imaginilor aeriene unice, puteți învăța despre moștenirea și importanța acestora privind câteva dintre cele mai proeminente clădiri ale orașului: Biserica Matthias, Biserica Szent László, Trezoreria Ungariei și biserica reformată Szilágyi Dezső.

Europa văzută de sus: Suedia, 27 aprilie – În Suedia, o imagine aeriană unică prezintă una dintre cele mai valoroase comori antice ale țării – Stâncile lui Ale. Structura constă dintr-o succesiune de 59 de pietre uriașe, cu greutatea de până la cinci tone fiecare, care se află în sudul Suediei cel puțin din anul 600 AD. CGI de ultimă generație arată cum pietrele sunt aranjate sub forma unei nave, cu prova și pupa ascuțite și unite în lateral. Dar cine le-a pus acolo? Și de ce a fost acest loc atât de important pentru strămoșii suedezilor? În nordul îndepărtat al țării, se află insula Hindersön, locuită de doar 12 persoane. În mod normal, localnicii trebuie să folosească barca pentru a ajunge pe continent dacă au nevoie să se aprovizioneze. Dar, în fiecare iarnă, apele din jurul insulei îngheață, ceea ce le permite localnicilor să construiască un lung drum de gheață de 15 km. Urmăriți cum se transformă peisajul prin construcția drumului care necesită precizie militară.

Europa văzută de sus: Finlanda, 4 mai – Finlanda este acoperită de mai multe păduri decât oricare altă țară din Europa. Urmăriți de sus o demonstrație de inginerie prin crearea unei bărci de 12 mii de tone care urmează a călători 270 de kilometri în aval către Lacul Samaii. Miza este mare, deoarece barca complicată valorează milioane de euro și, dacă se sparge, va provoca ravagii pe căile navigabile interne aglomerate. În estul Finlandei, lacul Saimaa este cel mai mare din țară și adăpostește foca inelată Saimaa, una dintre speciile pe cale de dispariție în lume. De sus, echipa urmărește un ecologist care încearcă să salveze aceste remarcabile animale pentru a se asigura că mediul lor este protejat de intervenția omului. A început o cursă contracronometru, deoarece mai există doar 400 de exemplare în sălbăticie.

 Europa văzută de sus: Turcia, 11 mai – În vestul Turciei, Podul Cannakale este o megastructură inovatoare care, odată finalizată, va face legătura între Europa și Asia, devenind cel mai lung pod suspendat de lungime medie din lume. De sus, echipa de producție se alătură inginerilor care lucrează la cel mai ambițios proiect de construcție din istorie și asistă la construirea unuia dintre turnurile uriașe de susținere pentru a fi poziționat la înălțimea de 300 de metri. Echipa se alătură apoi arheologilor în încercarea acestora de a descoperi secretele orașului antic grec, Hierapolis, care de sus pare a fi împărțit în două, nu de pământul acoperit cu zăpadă, ci de depozitele de minerale formate de izvoarele naturale. Imaginea panoramică va dezvălui terase de cristal alb pline cu apă caldă și cascade.