Nadia Comăneci a fost desemnată Ambasador al Campionatului European de Gimnastică Artistică ce se va desfășura în Sala Polivalentă din Cluj Napoca în perioada 19-23 aprilie 2017.

Timp de cinci zile, Cluj Napoca devine în aprilie, capitala gimnasticii europene. Nadia Comăneci, legenda vie a gimnasticii mondiale, a fost desemnată Ambasadorul competiției europene găzduită în premieră de Cluj Napoca.

Sunt deosebit de onorată pentru această desemnare, Campionatele Europene au fost şi au rămas cea mai importantă competitie pentru mine. Mă bucur că România, în foarte frumoasa Sală Polivalentă din tot atât de frumosul municipiu Cluj-Napoca, va avea ocazia să-i primească pe gimnaştii şi gimnastele din întreaga Europă pentru a participa la această ediţie. Este o sărbătoare a gimnasticii româneşti şi a sportului românesc. Sper ca tot orasul să fie prezent la acest Campionat şi să fie alături de gimnaştii şi gimnastele noastre, să le ţină pumnii… Aştept cu nerăbdare să ajung la Cluj“, a declarat Nadia Comăneci.

Va fi al doilea eveniment ca amploare organizat de Sala Polivalentă din Cluj, unde se va disputa şi Campionatul European de Baschet, în această toamnă.

“Ce ţine de noi, în mare parte, e rezolvat. O să vină oficialii de la federaţie pe 26 februarie să discutăm ultimele detalii. O să avem o rundă de discuţii şi cu autorităţile privind securitatea, pentru a începe să ne organizăm şi din acest punct de vedere. E un eveniment de amploare. Al doilea eveniment de amploare al anului, pe care îl va organiza România, în acest an, după Campionatul European de baschet. Suntem singura sală din Europa care va organiza două europene şi suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem”, a spus Ionuţ Rusu, directorul general al Sălii Polivalente din Cluj Napoca.

Pentru a satisface nevoile celor aproape 300 de sportivi, organizatorii au comandat deja un balon, care va fi montat lângă Sala Polivalentă şi va deservi încălzirii sportivilor, înainte de intrarea în concurs.

295 de gimnaste şi gimnaşti (178 masculin – 117 feminin) din 37 de ţări se vor afla în cursă pentru cele 12 titluri individuale (7 masculin – 5 feminin) la acest prim mare concurs al gimnasticii artistice continentale din noul ciclu olimpic.