Preşedintele României, Klaus Iohannis a anunţat pe 6 aprilie că va emite un nou decret prin care va prelungi starea de urgenţă în România pentru încă o lună, motivând că nu „ne permitem să ne relaxăm”. Sub pretextul pandemiei de coronavirus, autorităţile române prelungesc astfel starea de urgenţă care impune carantină, izolare şi interdicţii privind deplasarea.

Sub pretextul că e spre binele nostru, al românilor, să se prelungească starea de urgenţă, Iohannis mai ţine cu forţa în case, încă o lună, milioane de români.

În comparație cu alte țări creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa mare cum am observat, de exemplu, în țări unde avem mulți români – mă gândesc la Italia, la Spania. Acest lucru, evident, vine din faptul că noi din timp am luat măsuri foarte ferme. Însă trebuie să vă avertizez foarte clar: Nu este momentul să ne relaxăm; în niciun caz nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Așadar, este clar: Nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz nu este momentul să ne relaxăm. Însă, trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile„, a declarat Iohannis pe 6 aprilie 2020.

De ce se prelungeşte această măsură? Iată motiviele ascunse din spatele prelungirii stării de urgenţă!

Prin starea de urgenţă sunt suspendate drepturile şi libertăţile românilor, ţara este condusă prin ordonanţe militare. În acest mod, pentru încă o lună de zile, românii sunt controlaţi „milităreşte”, după bunul plac al Guvernului Orban – Iohannis. Cine îndrăzneşte să iasă din rând, este fie amendat fie şi…aranjat cu dosar penal.

În doar 19 zile, de când au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei Militare numărul trei, până azi, au fost amendate 150,000 de persoane. Iar suma totală adunată din amenzi a ajuns la 55 de milioane de euro. Aşadar, cu o medie de circa 3 milioane de euro pe zi din amenzi, pentru încă 34 de zile de stare de urgenţă, Guvernul Orban va mai aduna din amenzi încă circa 100 de milioane de euro. Totalul amenzilor aplicate sutelor de mii de români în perioada stării de urgenţă, ar putea să ajungă la fabuloasa sumă de 200 de milioane de euro, dacă ţinem cont de faptul că după Paşte, căldura de afară, izolarea prelungită şi foamea, vor scoate tot mai mulţi români din case.

  1. Se pot face achiziţii de sute de milioane de euro, fără licitaţie, fără explicaţii, dar cu „dedicaţii”.
  2. Se pot schimba şefii Spitalelor din toată ţara, după cum doreşte Ministrul Sănătăţii.
  3. Românii pot fi controlaţi masiv, încă o lună de zile.
  4. Românii nu pot protesta împotriva măsurilor Guvernului Orban.
  5. Românii sunt ţinuţi din scurt, flămânzi şi cu cât mai mulţi bani, dar plini de datorii la bănci şi IFN-uri
  6. Românii pot fi amendaţi masiv, doar pentru simplu fapt că ies din casă din „motive” nejustificate.
  7.  Mass media este controlată total şi dacă îndrăzneşte să prezinte alte informaţii decât cele „cerute”, se închid site-uri, ziare, televiziuni, radiouri, pe motiv că răspândesc „fake news”.
  8. Pentru încă o lună de zile, PNL conduce toată ţara, cu Armata, după bunul plas, schimbân din funcţie pe toţi cei care „deranjează”.
  9. Prin sutele de mii de amenzi aplicate românilor, Guvernul Orban face rost de bani la bugetul de stat.

Dacă Guvernul Orban ar fi închis graniţele la începutul lunii februarie şi ar fi instituit măsuri de carantină obligatorie pentru 14 zile, la graniţe, pentru toţi cei care veneau în ţară, nu mai băgau în carantină trei luni de zile, toată ţara.

După o lună şi jumătate de restricţii în România au murit 306 persoane şi s-au infectat de covid 5990. Un număr prea mic pentru a justifica prelungirea stării de urgenţă în toată ţara şi prăbuşirea economiei naţionale. Se poate insistui stare de urgenţă în zonele cu focare, iar românii să poată merge în zonele cu puţine cazuri sau deloc, la muncă, să îşi reia activitatea.