Prima moţiune simplă iniţiată la adresa unui ministru din Gvernul Orban, a fost adoptată luni, de Senatul României.

Moțiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanțe la inițiativa PSD având ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, a fost votată de 59 de senatori.

59 de senatori au votat în favoarea adoptării moţiunii simple, în timp ce 56 de senatori au votat împotrivă iar doi s-au abţinut de la vot.

Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Primul minstrul Ludovic Orban a anunțat, luni, că nu îl va demite pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Ar fi culmea să accept ca ministrul Finanțelor din Guvernul PNL să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii trei ani de zile. Ultimul partid care poate exprima o opinie pe tema finanțelor publice ale României este PSD, care și-au bătut joc de finanțe și au făcut praf bugetul. Asta este o mișcare politicianistă ieftină. În mod normal, domnul Teodorovici, care este inițiatorul acestei moțiuni ar trebui săd ea seamă prin altă parte pentru dezastrul bugetar pe care l-a lăsat. Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu ministrul Finanțelor și sub nicio formă nu am de gând să iau o decizie legată de domnul ministru”, a spus Ludovic Orban.