Moțiunea de cenzură intitulată „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost citită duminică, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD împotriva propriului Guvern Grindeanu a fost citit duminică, în Parlament, de către senatorul PSD Mihai Fifor.

Acesta este un act de responsabilitate politică, nu o moțiune de cenzură. Demisia lui Sorin Grindeanu era un gest responsabil, al unui om matur politic”, a spus senatorul PSD Mihai Fifor.

Moțiunea de cenzură a fost semnată doar de 223 de senatori și deputați PSD și ALDE.

PSD și ALDE au nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a declarat duminică, după citirea textului moțiunii de cenzură, că dezbaterea și votul urmează să aibă loc miercuri.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, duminică, la Parlament, că mai mult de 14 parlamentari PSD nu vor vota moţiunea de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu, ceea ce ar însemna că, în lipsa voturilor de la parlamentarii opoziţiei, şeful Guvernului nu va putea fi demis.

Mai mult de 14 (parlamentari – n. r.). Atât contează”, a declarat Victor Ponta întrebat câţi parlamentari PSD a reuşit să convingă să nu voteze moţiunea de cenzură.

”Eu cred că niciun pesedist adevărat n-o să cheme alte partide să-i rezolve problemele interne”, a spus el ca reacţie la declaraţia preşedintelui executiv al PSD, Nicolae Bădălău, conform căruia social-democraţii vor racola parlamentari de la toate partidele pentru a susţine moţiunea de cenzură.