Un bărbat în vârstă de 45 de ani este anchetat de Poiliția Hațeg pentru că a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop.

Măicuțele de la Mânăstirea Prislop au fost cele care au alertat poliția după ce au descoperit o groapă de 2,4 metri lungime, un metru lăţime şi adâncă de 50 de centimetri, săpată pe mormântul lui Arsenie Boca.

Groapa r fi fost săpată vineri noapte. Iar măicuțele de la mânăstire au descoperit-o sâmbătă dimineață.

Principalul suspect este un bărbat în vârstă de 45 de ani din Maramureș, cunoscut cu probleme psihice, care venise în urmă cu câteva zile la Mânăstirea Prislop.

Poliţiştii din Haţeg au sosit la fața locului, l-au reținut pe bărbat și au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte. Bărbatul este audiat și la această oră în sediul poliției.

Părintele Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea părintelui Arsenie Boca. Oamenii vin pe tot parcursul anului la Prislop, pentru a se ruga. Cei mai mulţi credincioşi ajung aici în 28 noiembrie, ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, dar şi cu ocazia unor sărbători religioase.

Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.

Însă grație activității sale duhovnicești a devenit unul dintre cei mai venerați preoți ortodocși din România.