Cum arata portofoliul tau de clienti si cat de sigur esti de acesta? Stii toate detaliile despre fiecare in parte? Pentru a reusi sa-ti consolidezi reputatia in piata, sa te extinzi si sa devii lider in piata, ai nevoie si de clienti, si de colaboratori. Este crucial sa monitorizezi portofoliul de clienti si sa fii constient/a de orice modificare survenita in activitatea acestora: de la status ANAF si schimbari de sediu, pana la riscul de blocare al conturilor.

Afacerile de succes au la baza parteneriate stabile si de lunga durata. Pe cati dintre colaboratorii tai te poti baza? Ai 2-3 furnizori care iti tin afacerea in picioare? Acestia sunt unicii tai distribuitori? Te-ai gandit ca poate unul sau in cel mai neplacut caz, toti vor intampina probleme logistice sau financiare precum intarzierea platilor, depasirea termenelor si chiar aparitia proceselor tip faliment?

Bonitatea firmei este unul din principalele aspecte pe care trebuie sa il verifici inainte de a-ti alege un colaborator.

De asemenea, lucrul pe care trebuie sa il incluzi in activitatea ta, este acela de a te informa cu privire la actionarii si administratorii firmei de interes. Afla cine sunt acestia, daca detin actiuni si in alte firme, care sunt participatiile acestora si daca firmele sunt active sau radiate.

Atat sanatatea financiara a unei unei firme, cat si relatiile de afaceri cu ceilalti parteneri, te pot ajuta sa previzualizezi colaborarea voastra si sa iti oferi raspunsul intrebarilor precum: “Reprezinta acesta un parteneriat strategic durabil?”, “Asocierea cu aceasta firma va adauga plus valoare firmei sau va genera pierderi considerabile?”.

Diagrama de actiuni te ajuta sa intelegi structura organizationala a firmei cu care urmeaza sa semnezi un contract. Care este dimensiunea grupului, din cate persoane este alcatuit si ce indica datele financiare? Analizeaza informatiile si afla experienta pe care o au actionarii si administratorii firmei cu care vei colabora.

Documenteaza-te si in ceea ce priveste istoricul financiar al firmelor pe care le administreaza pentru a putea observa si analiza capacitatile si modul in care acestia iau deciziile. Cum stabilesc prioritatile si agenda de business pentru noul an? Cum isi indeplinesc obiectivele?

Actionarii care detin participatii in firme active au o credibilitate mai mare, comparativ cu cei care detin participatii in firme radiate. Poate radierea firmelor a fost determinata de incapacitatea actionarilor si administratorilor de a gestiona situatiile de criza economica si instabilitate a firmei.

Nu ai putut monitoriza activitatea acelor firme. Activitatea firmelor de interes de acum, da. Monitorizeaza complet firmele de interes si activeaza alertele, iar noi te notificam. Nu stii ce s-a schimbat? Lasa grija asta in seama noastra.

De la datorii restante, riscul de poprire al conturilor, incidente la plata, inclusiv riscul de neplata al contractelor pe care le ai in derulare, si pana la statusul ANAF de inactivitate fiscala, plata TVA si TVA la incasare, noi te avertizam.

Stim cat de important este ca furnizorii si colaboratorii sa nu aiba probleme legale sau juridice. De ceea, tu vei fi notificat/a atunci cand la nivelul firmei apar modificari de schimbare de sediu, puncte de lucru sau actionariat.

Stii pentru ce vei mai primi alerte? Pentru etapele din procedura de insolventa, stabilirea actiunilor pe care urmeaza sa le intreprinzi, dar si inscrierile in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Afacerea ta merita mai mult. Siguranta afacerii tale nu este discutabila. Monitorizeaza intreg portofoliul de clienti si fii cu un pas inaintea riscurilor. De ce sa repari, cand poti sa previi?Alege servicii complete, nu te baza pe presupuneri.