Monica Niculescu s-a calificat joi, alături de Alexandra Panova, în optimi la dublu la Mastersul de la Indian Wells. Victoria vine la o zi după ce românca a reușit să acceadă și în turul doi la simplu feminin la Indian Wells.

Monica Niculescu și Alexandra Panova s-au impus joi seară, în prima rundă, perechea formată din Timea Babos și Kristina Mladenovic, în trei seturi, scor 3-6, 7-6(7-4), 11-9.

Niculescu și Panova și-au asigurat victoria după o oră și 46 de minute de joc.

În optimi de finală, Monica Niculescu și Alexandra Panova vor juca cu perechea formată din Lisa Raymond și STOSUR, Samantha Stosur.

Calificarea în optimi la dublu feminin la mastersul de la Indian Wells, le asigură un cec în valoare de 19,390 de dolari și câte 120 puncte WTA.

Prezentă pentru a șaptea oară consecutiv pe tabloul principal de dublu feminin de la Indian Wells, Niculescu a reușit la prima participare, în 2009, să acceadă în sferturi de finală.

În 2014, românca a făcut pereche cu Klara Koukalova, cele două au fost eliminate în primul tur de perechea formată din Marina Erakovic și Petra Martic.

Victoria de azi vine după ce miercuri, Niculescu s-a calificat în turul doi și la simplu feminin, după ce a eliminat-o în runda inaugurală pe Aleksandra Krunic, locul 77 mondial.

Vineri, în turul doi la simplu feminin, Monica Niculescu va juca cu Serena Williams, principala favorită a competiției de la Indian Wells și numărul unu mondial.

În optimi de finală la dublu feminin este calificată și românca Raluca Olaru care face pereche cu Olga Savchuk.

Iar în turul doi la simplu feminin este calificată și Simona Halep, a treia favorită a competiției de la Indian Wells. Vineri, Halep va juca cu Daria Gavrilova.

În timp ce în primul tur la simplu masculin a acces și Victor Hănescu, venit din calificări. Românul va juca în primul tur cu Mikhail Youzhny.

În primul tur la dublu masculin sunt calificați și Horia Tecău și Florin Mergea.