Monica Niculescu s-a calificat marți seară în optimi de finală al Doha la capătul unui un meci extraordinar, jucat cu Jelena Jankovic, locul 20 mondial.

Nu mai e niciun dubiu. Monica Niculescu este cea mai în formă jucătoare româncă a momentului. Niculescu a reușit să o trimită acasă pe a 14-a favorită a competiției, Jelena Jankovic.

După două ore și 46 de minute de joc în care românca a testat atât limitele adversarei, cât și pe ale sale, Niculescu s-a impus cu 3-6, 6-4, 7-5.

În setul descisiv, Niculescu a condus cu 3-0, 4-1 și 5-2, dar nu a reușit să încheie conturile și Jankovic a revenit formidabil, restabilind egalitatea, 5-5. Niculescu a găsit resursele pentru un nou break, iar apoi a câștigat setul cu 7-5 și meciul.

Monica Niculescu, locul  37 WTA s-a impus în ultimele două confruntări cu Jankovic, care totuși conduce cu 5-2 la general.

Monica Niculescu și-a asigurat un cec de 29.580 de dolari și 105 puncte WTA, iar în optimi va juca împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, numărul trei mondial și a treia favorită.