Monica Niculescu și Alexandra Panova s-au calificat marți seară, în sferturile de finală ale probei de dublu feminin  din cadrul turneului WTA Masters 1000 de puncte de la Miami.

La nici 12 ore de când Simona Halep a eliminat-o în optimi la simplu feminin, o altă româncă a învins-o la Miami, pe italianca Flavia Pennetta.

Monica Niculescu și Alexandra Panova s-au impus marți seară, în trei seturi, în fața perechii formate din Su-Wei Hsieh și Flavia Pennetta, favorite numărul patru la Miami.

După ce au pierdut primul set cu 3-6, Niculescu și Panova s-au impus în cel de-al doilea cu 6-3 și au împins meciul în super-tie-break. Unde perechea româno-rusă s-a impus cu 11-9, după o oră și 24 de minute de joc.

În sferturi de finală, Monica Niculescu și Alexandra Panova vor juca cu perechea formată din Andrea Hlavackova și Lucie Hradecka, vaorite numărul 9 la Miami.

Accederea în sferturi de finală la Miami, le asigură lui Panova și lui Niculescu câte 215 WTA și un cec în valoare de 36,770 de dolari.

Monica Niculescu se află pentru a șaptea oară consecutiv, pe tabloul principal de dublu feminin de la Miami. În 2014 a făcut pereche cu Klara Koukalova și s-a oprit în turul doi, iar în anul 2012, a acces în semifinale, având-o ca parteneră pe americanca Vania King.