Monica Niculescu și partenera sa de dublu, Alexandra Panova, s-au calificat duminică dimineață, în turul doi la dublu feminin, în cadrul turneului WTA Masters 1000 de puncte de la Miami, Florida, USA.

Una caldă alta rece, așa s-ar putea descrie ziua româncei Monica Niculescu, la turneul de tenis de la Miami.

La doar patru ore după ce a fost învinsă în turul doi la simplu feminin de Serena Williams, Monica Niculescu a reușit să se califice în turul doi la dublu feminin.

Monica Niculescu și Alexandra Panova au reușit să se impună în primul tur în fața perechii formate din Samantha Stosur și Lisa Raymond.

Perechea româno-rusă și-a adjudecat victoria după doar 57 de minute de joc, în două seturi, scor 6-2, 6-3.

În turul doi, Niculescu și Panova vor juca cu perechea formată din Su-Wei Hsieh și Flavia Pennetta, favorite numărul patru la Miami.

Calificarea în turul doi la dublu feminin la Mastersul de la Miami, le asigură Monicăi Niculescu și Alexandrei Panova câte 120 de puncte WTA și un cec în valoare de 19.390 de dolari.

Monica Niculescu se află pentru a șaptea oară consecutiv, pe tabloul principal de dublu feminin de la Miami. În 2014 a făcut pereche cu Klara Koukalova și s-a oprit în turul doi, iar în anul 2012, a acces în semifinale, având-o ca parteneră pe americanca Vania King.