Monica Niculescu a început senzațional semifinala cu Sara Errani, de la BRD Bucharest Open 2015, dar a încheiat catastrofal partida, demonstrând încă odată cât de labilă este în joc.

Pentru al doilea an consecutiv, Monica Niculescu se oprește în semifinale la BRD Bucharest Open. dacă în 2014 a fost învinsă de Simona Halep, azi, românca a pierdut pe mâna ei în fața italiencei Sara Errani, principală favorită a competiției de la București.

Monica Niculescu a început fantastic semifinala cu italianca Sara Errani, reușind să facă break la zero și mai apoi a condus cu 2-1, 3-1 și 3-2, scor la care românca și-a cedat serviciul.

A reușit apoi să facă din nou re-break, iar la 5-4 a servit pentru câștigarea setului, însă din nou, Niculescu și-a pierdut serviciul. La 5-5, Monica a ratat trei mingi de re-break, reușind cu mult noroc să fructifice cea de-a patra minge de re-break. La 6-5, românca a servit a doua oară pentru câștigarea primului set. După ce a ratat prima minge de set, Niculescu a reușit să câștige primul set după 56 de minute de joc.

După ce a ratat două mingi de break în debutul setului doi, Niculescu și-a pierdut serviciul la scorul de 1-0, și italianca s-a distanțat mai apoi pe propriul serviciu, la 3-0.

Niculescu și-a mai pierdut încă odată serviciul la 4-1. Iar la 5-1, Niculescu a mai ratat încă patru mingi de re-break și i-a anulat italiencei cinci mingi de set. După care italianca a închis setul cu 6-1 pe propriul serviciu după 43 de minute de joc.

Monica nu s-a regăsit în joc nici în setul trei unde a servit prima dar și de astă dată și-a pierdut serviciul. Cu mult noroc, românca a reușit să facă re-break. Însă a fost de prisos căci la 2-2 și 4-2, pierdut din nou serviciul și italianca s-a impus cu 6-2.

Și după două ore și 21 de minute de joc, Monica Niculescu s-a văzut învinsă la ea acasă de italiancă, scor 7-5, 1-6, 2-6.

Pentru accederea în semifinale la BRD Bucharest Open 2015, Monica Niculescu va primi 110 puncte WTA și un cec în valoare de 11,300 de dolari.