Monica Niculescu, învinsă de Serena Williams în turul doi la Indian Wells

Monica Niculescu a pierdut partida cu Serena Williams, din turul doi de la Indian Wells, însă românca a reușit să facă o partidă bună, fiind felicitată de americancă.

Monica Niculescu a jucat două ore, de la egal la egal cu numărul unu mondial în tenisul feminin. Românca i-a pus mari probleme americancei și chiar a condus-o cu 2-0 și 5-4 în primul set.

Monica Niculescu a pierdut primul set cu 5-7, pe propriul serviciu, după fix o oră de joc. Românca a început cu break partida cu Serena Williams, a condus cu 2-0, scor la care a ratat două mingi de un nou break. La 2-1, Niculescu și-a pierdut serviciul, apoi a făcut re-break la 3-3, a condus mai apoi cu 5-4, când a servit pentru set. Dar Serena Williams a reușit să facă re-break să să egaleze scorul la 5-5. Scor la care, Niculescu s-a jucat cu șansele și a ratat alte două mingi de re-break.

Ca mai apoi la 6-5, pe propriul serviciu, să rateze o minge de tie-break și după ce a contestat în mod eronat o minge, i-a servit pe tavă, setul americancei.

Niculescu a debutat cu break și în setul doi al partidei cu numărul unu mondial, însă rapid, Williams a făcut re-break și a egalat scorul la 1-1.

În setul doi, las corul de 2-3, Niculescu a reușit punctul meciului, printr-o pasă superbă, care a făcut-o pe Williams să cadă în genunchi pe teren, încercând să se întindă după minge. Execuția româncei a fost aplaudată copios la scenă deschisă de spectatori.

La 5-4, pe propriul serviciu, Niculescu i-a anulat americancei două mingi de meci. Însă, din păcate, la fel ca și în primul set, românca a pierdut și pe cel de-al doilea cu 5-7, tot pe propriul serviciu.

Serena Williams a reușit să-și adjudece victoria în fața româncei, după două ore și trei minute de joc, dur, cu răsturnări spectaculoase se scor și multe mingi fantastice.

Serena Williams a spus la final de partidă că Monica Niculescu a jucat fantastic de bine, a fost o luptătoare și că a avut parte de un meci extrem de dificil.

Calificarea în turul doi la Mastersul american îi asigură româncei un cec în valoare de 17.100 de dolari și 35 puncte WTA.

Monica Niculescu este calificată și în optimi de finală, unde face pereche cu rusoaica Alexandra Panova. Cele două vor juca în optimi cu perechea formată din Lisa Raymond și STOSUR, Samantha Stosur.

Calificarea în optimi la dublu feminin la mastersul de la Indian Wells, le asigură un cec în valoare de 19,390 de dolari și câte 120 puncte WTA.