Monica Niculescu a pierdut în mod rușinos, sâmbătă, finala de la Hobart. Românca a fost stoarsă de energie, a jucat precum o cizmă și a pierdut în mod categoric finala cu 3-6, 1-6, în fața belgiencei Elise Mertens, venită din calificări și aflată abia pe locul 126 mondial.

Niculescu a făcut-o mare pe belgianca Elise Mertens, care la prima ei finală WTA bifează titlul la Hobart.

Monica Niculescu, a treia favorită a turneului de la Hobart, a pierdut primul set cu 3-6 deşi a condus cu 2-0. Românca a jucat execrabil în primul set în faţa unei jucătoare aflată pe locul 126 mondial şi venită din calificări.

Monica Niculescu a servit prima în finala de la Hobart, şi-a făcut rapid serviciul după care a reuşit un break la zero şi a preluat conducerea cu 2-0. Scor la care, românca s-a chinuit serios pe propriul serviciu. După ce i-a anulat belgiencei trei mingi de re-break, în cele din urmă, românca şi-a pierdut serviciul. Elise Mertens şi-a făcut la zero serviciul şi a egalat scorul la 2-2.

Replica lui Niculescu a venit rapid, românca făcându-şi la zero serviciul şi astfel a preluat din nou conducerea în meci, scor 3-2.

Din păcate jocul româncei a început să scârţie din toate balamalele iar belgianca a făcut break la 3-3 şi a preluat în premieră, conducerea în set. Şi inevitabilul s-a produs, Niculescu a jucat din ce în ce mai slab şi a pierdut setul cu 3-6.

Monica Niculescu nu şi-a revenit din adormire şi a pierdut şi mai categoric setul doi, scor 1-6 şi pierde astfel finala de simplu de la Hobart.