Monica Niculescu, două victorii senzaționale la US Open în doar câteva ore

Monica Niculescu, două victorii senzaționale la US Open în doar câteva ore
loading...

Monica Niculescu face senzație la US Open. Românca a bifat două victorii la turneul de mare șlem la interval de doar câteva ore, atât la simplu cât și la dublu feminin. Horia Tecău a acces și el în turul doi la dublu masculin.

Duelul românesc din turul doi la simplu feminin a fost câștigat fără drept de apel de către Monica Niculescu.

Ana Bogdan a jucat haotic, nu s-a regăsit în meci și a pierdut partida în două seturi, scor 6-0, 6-1, după o oră și 22 de minute.

Ana Bogdan, venită din calificări, a avut 10 mingi direct câștigătoare, față de 9 ale Monicăi, dar diferența s-a făcut la erorile neforțate, 33 pentru Bogdan și 15 pentru Monica.

Meciul a fost întrerupt în două rânduri pentru intervenția medicului, la 3-0 în primul set la solicitarea Monicăi Niculescu și la 3-0 în setul al doilea, la cererea Anei Bogdan.

Ana Bogdan a reușit la Flushing Meadows cea mai mare performanță a carierei (în premieră pe tabloul principal la un turneu de Mare Șlem), trecând în runda inaugurală de altă româncă, Sorana Cîrstea.

Cea mai bună performanță a Monicăi Niculescu la US Open datează din anul 2011, când a ajuns în optimile de finală.

Monica și-a asigurat 140.000 dolari și 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki.

După victoria la pas de la simplu, Monica Niculescu a bifat și o victorie în primul tur la dublu, alături de Vania King (SUA), împotriva americancelor Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey.

Cuplul româno-american s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 5-7, 7-5.

În schimb, Andreea Mitu a fost eliminată în primul tur la dublu feminin unde făcea pereche cu sârboaica Aleksandra Krunic. Cele două au fost învinse de Marina Erakovic (Noua Zeelandă)/Arantxa Parra-Santonja (Spania), cu 2-6, 6-2, 6-0.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat, miercuri, în runda a doua a probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open după ce s-a impus cu 6-1, 6-3 în fața cuplului Julian Knowle/Florian Mayer.

Categorii: SPORT

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro