Monica Niculescu face senzație la US Open. Românca a bifat două victorii la turneul de mare șlem la interval de doar câteva ore, atât la simplu cât și la dublu feminin. Horia Tecău a acces și el în turul doi la dublu masculin.

Duelul românesc din turul doi la simplu feminin a fost câștigat fără drept de apel de către Monica Niculescu.

Ana Bogdan a jucat haotic, nu s-a regăsit în meci și a pierdut partida în două seturi, scor 6-0, 6-1, după o oră și 22 de minute.

Ana Bogdan, venită din calificări, a avut 10 mingi direct câștigătoare, față de 9 ale Monicăi, dar diferența s-a făcut la erorile neforțate, 33 pentru Bogdan și 15 pentru Monica.

Meciul a fost întrerupt în două rânduri pentru intervenția medicului, la 3-0 în primul set la solicitarea Monicăi Niculescu și la 3-0 în setul al doilea, la cererea Anei Bogdan.

Ana Bogdan a reușit la Flushing Meadows cea mai mare performanță a carierei (în premieră pe tabloul principal la un turneu de Mare Șlem), trecând în runda inaugurală de altă româncă, Sorana Cîrstea.

Cea mai bună performanță a Monicăi Niculescu la US Open datează din anul 2011, când a ajuns în optimile de finală.

Monica și-a asigurat 140.000 dolari și 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki.

După victoria la pas de la simplu, Monica Niculescu a bifat și o victorie în primul tur la dublu, alături de Vania King (SUA), împotriva americancelor Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey.

Cuplul româno-american s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 5-7, 7-5.

În schimb, Andreea Mitu a fost eliminată în primul tur la dublu feminin unde făcea pereche cu sârboaica Aleksandra Krunic. Cele două au fost învinse de Marina Erakovic (Noua Zeelandă)/Arantxa Parra-Santonja (Spania), cu 2-6, 6-2, 6-0.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat, miercuri, în runda a doua a probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open după ce s-a impus cu 6-1, 6-3 în fața cuplului Julian Knowle/Florian Mayer.