Monica Niculescu a cucerit sâmbătă, alături de americanca Vania King, trofeul în proba de dublu a turneului WTA de la Shenzhen din China, competiție dotată cu premii totale de 426.750 dolari.

Monica Niculescu și Vania King s-au impus sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 10 minute de joc, în fața chinezoaicelor Yi-Fan Xu/Saisai Zheng, cap de serie numărul 1.

Monica Niculescu și Vania King au încasat un cec de 17.724 dolari, și câte 280 puncte WTA pentru cucerirea trofeului.

Este pentru a doua oară în carieră când Monica Niculescu cucerește titlul în proba de dublu la Shenzhen, după cel din 2014 alături de Klara Koukalova.

Tilul cucerit la Shenzhen de Niculescu este al cincilea din cariera româncei, în proba de dublu, după cel din 2009 la Budapesta (alături de rusoaica Alisa Kleibanova), unul cucerit în 2012 la Hobart (alături de Irina Begu) și două câștigate în 2014, la Shenzhen și Hobart, ambele alături de Koukalova.

Monica Niculescu a mai jucat alte 12 finale WTA de dublu în carieră.

De luni, Niculescu participă la turneul WTA de la Hobart (Tasmania), cu premii de 226.750 dolari, unde a fost desemnată cap de serie nr. 4 în proba de simplu. În runda inaugurală, conform tragerii la sorți, Monica Niculescu (nr. 39 mondial) o va întâlni pe Christina McHale (SUA, nr. 63 în lume).