Monica Niculescu s-a calificat vineri seară, pentru prima dată în isorie, într-o finală de Grand Slam. Românca, alături de Hao-Ching Chan, a acces în finala de dublu feminin de la Wimbledon.

Monica Niculescu scrie istorie pentru tenisul feminin românesc la Wimbledon. Românca a reuşit o performanţă uluitoare. Calificarea în finala de dublu de la Wimbledon.

În primul set, perechea româno-chineză a ratat trei mingi de set la scorul de 5-4, după care la 5-5 şi-au pierdut serviciul. Au reuşit egalarea la 6-6 şi setul s-a decis în tie-break. Unde, din fericire, Niculescu şi Chan s-au impus cu 7-6(7-4).

În setul doi, Niculescu şi Chan au ratat o minge de break la scorul de 4-4, după care şi-au peirdut serviciul şi adversarele au câştigat setul doi cu 6-4.

În setul trei, la scorul de 1-1, au ratat o minge de break. La 6-6, au făcut break , dar imediat şi-au peirdut serviciul. A urmat al doilea break, şi de astă dată românca şi chinezoaica au închis partida cu 9-7 în decisiv.

În finala de dublu, cele două vor juca cu perechea formată din rusoaicele Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina.

Monica Niculescu şi Hao-Ching Chan şi-au asigurat 200,000 de lire sterline şi câte 1300 puncte WTA. Dacă vor cuceri trofeul, primesc un cec de 400,000 de lire şi câte 2000 de puncte WTA.