Monica Niculescu a reușit vineri, să se califice pentru prima dată în carieră, în semifinalele probei de simplu feminin din cadrul turneului WTA de la Nottingham, Marea Britanie, competiție dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari.

Monica Niculescu se descurcă de minune pe iarba britanică de la Nottingham. Românca a reușit să o învingă vineri, în sferturi, pe britanica Johanna Konta, locul 147 mondial.

După ce și-a adjudecat primul set cu 6-2, românca l-a cedat pe al doilea cu 2-6, dar a revenit spectaculos în setul trei pe care la câștigat cu 6-2.

Românca a avut nevoie de două ore și 21 de minute de joc pentru a se califica în semifinalele probei de simplu feminin de la Nottingham.

La finalul partidei, românca a declarat că: Am început bine dar apoi adversara a jucat bine, am încercat să dau totul, am avut multe ocazii dar le-am ratat. În setul doi nu am mai putut să fac nimic, dar în setul trei am putut să-mi fac jocul. Mulțumesc spectatorilor pentru susținere. Sunt foarte fericită că sunt în semifinale, îmi place iarba.

În semifinale Monica Niculescu ar putea juca cu poloneza Agnieszka Radwanska, principală favorită a turneului, însă doar dacă aceasta trece de Lauren Davis.

Accederea în semifinale la Nottingham îi asigură româncei un cec în valoare de 11.300 de dolari și 110 puncte WTA.