Monica Niculescu a defilat sâmbătă în partida cu numărul 9 mondial, cehoaica Petra Kvitova. Românca s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4 și a restabilit egalitatea, 1-1, între echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

Niculescu s-a impus după o oră și 52 de minute timp în care a făcut un meci formidabil și a împins-o pe valoroasa ei adversară să greșească multe mingi.

Monica Niculescu a declarat, sâmbătă, la conferința de presă de la finalul partidei cu Petra Kvitova, că publicul din Cluj-Napoca a ajutat-o să o învingă numărul 9 mondial și să egaleze scorul în meciul România – Cehia, din Fed Cup.

„Am crezut în mine azi. Ciudat, aveam emoții când a fost ceremonia, mi se cam înmuiaseră picioarele la imn, dar după aceea am intrat foarte hotărâtă. Cred că m-a ajutat foarte mult și faptul că am jucat al doilea meci și nu primul. Meciul a fost dificil, dar am servit foarte bine și am câștigat, sunt foarte fericită. Serviciul m-a ajutat mult azi, acei ași m-au salvat. Am relaționat foarte bine cu publicul, le-am făcut semne să mă ajute. La 5-4 în setul doi m-am așezat pe bancă, iar Alina mi-a zis să nu aștept, ci să fac ceva. Și am zis să fiu mai agresivă. La 40-15 mi s-au înmuiat picioarele, am făcut acel semn către public să mă ajute și s-a cutremurat sala. A fost incredibil. M-au ajutat să câștig, a fost excelent, este super aici la Cluj„, a spus Niculescu.

Petra Kvitova a declarat, sâmbătă, în conferința de presă de la finalul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup dintre România și Cehia, că Monica Niculescu a jucat foarte bine și nu i-a dat prea multe șanse pentru a câștiga.

„Ce am făcut greșit azi? Încă de la început nu am putut juca cel mai bun tenis, am foarte nervoasă, nu am reușit să mă relaxez așa cum mi-am dorit. Monica a jucat foarte solid și nu mi-a dat prea multe șanse. Nu a ratat prea mult, sau nimic important, ceea ce eu, din păcate, am făcut. A fost dificil să progresez în meci. Nu am fost nici șocată și nici surprinsă, știam la ce să mă aștept pentru că am jucat împotriva ei pe iarbă. Fizic sunt bine. Mă simt puțin obosită, dar nu fizic, ci mental. Am mai fost tensionată și nervoasă la începuturile de meci, dar de data asta am simțit că starea asta nu va trece repede și va rămâne acolo”, a spus jucătoarea cehă.

Kvitova a menționat că surpriza zilei a fost înfrângerea ei și nu victoria Karolinei Pliskova în fața Simonei Halep, numărul 3 mondial.

„Pentru mine faptul că în primul meci Karolina a învins-o pe Simona nu este o surpriză. Cred că supriza zilei a fost meciul meu. Cred în Karolina, e bine că a câștigat și acum așteptăm ziua de mâine unde sperăm să câștigăm două puncte. Știu că va fi dificil împotriva Simonei chiar dacă ea a pierdut azi. Însă sper să fiu mai relaxată și să câștig”, a adăugat Kvitova.

Duminică, de la ora 13,00, Halep va juca împotriva Petrei Kvitova, iar apoi în ultimul meci de simplu se vor înfrunta Monica Niculescu și Karolina Pliskova. Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru și Denisa Allertova/Barbora Strycova.