Vești proaste pentru tinerii talentați care au ales să meargă în acest an la preselecțiile X Factor România. Antena 1 a modificat drastic regulamentul și a decis ca de audiții să treacă doar concurenții care vor primi trei de DA din partea juraților. Adică tot cei trei jurați trebuie să placă concurentul pentru ca acesta să meargă în etapa următoare a show-ului tv.

Dacă în primele patru sezoane aveai posibilitatea de a merge mai departe cu minim 2 de DA, acum lucrurile s-au schimbat radical.

“X-Factor” le va aduce telespectatorilor Antena 1 “mai mult decât voce”, însă concurenților le va aduce un regulament mult mai dur.

Cel de-al cincilea sezon avându-i la masă juriului pe Delia, Ştefan Bănică şi Horia Brenciu revine nu doar cu concurenţi unul şi unul, ci şi cu un nou regulament.

Mecanismul este simplu: în faza audiţiilor, cei care se prezintă în faţa celor trei membri ai juriului trebuie să primească trei de „Da“ pentru a putea trece în etapa următoare a show-ului.

În fiecare săptămâna, publicul îşi poate vota favoriţii dintre concurenţii care au primit trei „Da“, astfel încât la finalul etapei de audiţii cel mai votat de către telespectatori scapă de Bootcamp şi ajunge direct în prima gală live.

Pe scurt, telespectatorii vor avea rol de membru al juriului: în votul lor stă decizia de a trimite un singur concurent direct în etapa galelor live.

Prima ediție a X Factor România a fost câștigată de Andrei Leonte, a doua de Tudor Turcu, în 2013 s-a impus Florin Ristei, iar în 2014, concursul a fost câștigat de Adina Răducan.