Mobila, o alegere mai mult decât estetică – ce repere au cei în căutarea mobilei perfecte

Nu este o noutate faptul că un spațiu poate căpăta un cu totul alt aspect când este mobilat. De la nevoia unor spații de depozitare, de la nevoia unor spații pentru dormit și desfășurat activitatea s-a ajuns la pretenții estetice care nu fac altceva decât să complexe aspectul, dar și funcționalitatea unui set de mobilă. Din asta s-a clădit o industrie complexă, ce la ora actuală se adresează publicului cu soluții flexibile și personalizate.

Un lucru remarcabil este posibilitatea de a alege ca mobilarea să fie la comandă, ținând cont nu doar de dimensiuni specifice, ci și de preferințe diverse – materiale, finisaje, accesorii, culori etc. Practic tot ce înseamnă un ansamblu mobilier poate fi definit de preferințele solicitantului. Astfel de proiecte sunt mai dificile cu cât cerințele sunt ireal de complexe. Însă nu și imposibile, iar pe măsură ce solicitările sunt realizate acea firmă de profil este mai apreciată pe piață.

Alegerea mobilei la comandă

Pentru ca un spațiu să fie mobilat corespunzător este nevoie de puțină imaginație. Se au în vedere repere practice, despre cum deservește spațiul în sine. Dincolo de tipul de mobilier, se va ține cont de asemenea de stilul optim de desfășurare a activității, iar de aici apare un lung șir de alte pretenții.

Pentru cei care aleg  mobila la comanda Bucuresti prin ProDesignArt există proiectarea de tip 3D ce facilitează modul în care solicitantul îți dă seama despre încadrare și cum va arăta spațiul avut în vedere. Este un serviciu modern și gratuit pentru cei care colaborează cu echipa şi îl vor avea inclus în pachet. Cu alte cuvinte, doar schița unui proiect, așa cum o știe toată lumea, nu este singura metodă  de a compune imaginea mobilei dorite. Spre avantajul solicitantului, proiectarea 3D este o versiune realistă și detaliată, ce permite vizualizarea și încadrarea pieselor de mobilier.

Printre preferințe se remarcă ceea ce ține de calitate și rezistență. Dacă este vorba de dulapuri, atunci se ține cont de frecvența mișcărilor – închidere/deschidere ce afectează de regulă îmbinările, balamalele. Dacă este un spațiu de dormit se are în vedere un mod practic de reprezentare a stilului dorit în piese complexe și funcționale.

Lemnul masiv, mereu o alegere optimă, se numără printre preferințe. Partea mai puțin plăcută este că are o cotație mai mare de preț. Alternativele sunt palul și mdf-ul. În orice caz, producătorul oferă direct sau indirect și repere ale calității prin materialele folosite. Spre exemplu se oferă garanția produselor, perioada de timp ce denotă clar câtă încredere poate exista în proiectul final.

De mare ajutor celor interesați de mobila la comandă

Mobila la comandă este un proiect mai sensibil. Dacă sunt greșite dimensiunile nu doar nemulțumirea solicitantului reiese din poveste, ci clar, nevoia de a reface totul cu un compromis de data aceasta – în funcție de caracteristici, se poate salva modelul însă cu ceva diferențe față de planul inițial. Mobila la comandă este cea care trebuie să exploreze un spațiu anume. Așadar un prim aspect de avut în vedere din partea solicitanților se referă la cel ales – de preferat firma cu experiență, ce răspunde prompt solicitărilor.

De asemenea, este recomandat ca firma să asigure nu doar transportul, ci și asamblarea. În acest fel se asigură și calitatea produsului, fără a invoca o manevrabilitate proastă.

Cât despre costuri, aici depinde strict de preferințe. Sunt la fel de importante și finisajele, detaliile, accesoriile. Mobila cu textură lucioasă, combinațiile de materiale, sticla pictată sau mânerele sofisticate sunt doar câteva dintre preferințele actuale. Desigur, acestea pot fi destul de scumpe, dar din punct de vedere estetic nu se compară cu efectul vizual creat. De aceea, unii producători știu că detaliile fac diferența și importă tot felul de idei și stiluri, pentru a veni cu opțiuni originale.

Nu în cele din urmă un punct de reper rămâne echilibrul, adică orice este ales trebuie să merite. O astfel de investiție nu este una ce se dorește a se repeta în viitorul apropiat astfel că odată aleasă aceasta deservește unui scop pe termen lung. Oricât ar ajunge să coste, trebuie să fie un raport preț-calitate justificat.

Pentru cei care au în vizor ofertele de la ProDesignArt în cadrul paginii oficiale sunt prezentate câteva dintre opțiuni.