Necesarul de ventilație trebuie să fie bifat, indiferent de domeniul de activitate. Poluarea și aerul viciat au ajuns în prezent să fie probleme ce afectează sectoare dintre cele mai diverse, motiv pentru care s-a dezvoltat și continuă să evolueze industria ce furnizează și soluții în acest sens.

Este vorba despre sistemele de ventilație de nivel industrial, care susțin multiple segmente de activitate prin furnizarea debitelor de aer necesare pentru menținerea unei atmosfere propice. Dacă la nivel rezidențial păstrarea aerului curat este o misiune mult mai ușoară, când vine vorba despre eliminarea acestuia din incinte considerabil mai vaste, se impun și soluții pe măsură.

În cazul instituțiilor publice, în sectorul comercial sau în halele de producție și depozite trebuie asigurat un flux și un debit de aer ce poate fi oferit doar de echipamente profesionale, industriale. Astfel, își intră în rol gama de ventilatoare industriale axiale, completată de soluții adaptate în funcție de necesități: ventilatoare centrifugale, ventilatoare de acoperiș etc.

Sisteme de ventilație diverse, adaptate oricăror necesități

De la caz la caz, există un anume necesar de ventilație ce trebuie îndeplinit. Spre exemplu, dacă într-o anumită incintă nu există un sistem de tubulatură aferentă ventilației, reîmprospătarea aerului poate fi asigurată prin intermediul ventilatoarelor axiale de perete.

În cazul în care respectiva tubulatură există, fie pentru a furniza aer proaspăt, fie pentru a face transferul diverselor gaze între incinte specifice, se utilizează ventilatoare axiale de tubulatură sau chiar ventilatoare centrifugale. Pe de altă parte, în alte cazuri ventilația nu poate fi asigurată decât prin intermediul ventilatoarelor de acoperiș – după cum menționam și anterior, soluții totuși există.

Din lunga listă a furnizorilor de soluții ce privesc îndeplinirea misiunii ventilației corespunzătoare se remarcă un nume. Este vorba despre Braco M.E.S., brand care a pus tot timpul accent pe calitate și pe bifarea oricăror exigențe în ceea ce privește domeniul HVAC și nu numai. Gama de produse și servicii puse la dispozitia clienților poate fi vizualizată și în cadrul site-ului oficial, www.braco-ventilatoare.ro.

Tot ceea ce ține de ventilație, indiferent de amploarea domeniului pentru care este necesară, își găsește corespondent în soluțiile oferite la Braco. În ceea ce privește ventilatoarele industriale, există multiple opțiuni: ventilatoare axiale de perete sau de tubulatură, ventilatoare centrifugale, ventilatoare de acoperiș sau chiar si instalații de filtroventilație. Sistemele complexe impun însă și o manieră cât mai eficientă de acționare și funcționare, motiv pentru care o altă divizie Braco are ca obiect de activitate realizarea motoarelor electrice de diverse capacități.

Întrucât fiecare business, fiecare domeniu și segment de activitate are specificul său, uneori produsele de tip standard pot să nu se plieze perfect pe cerințe. În acest caz, tot experții Braco vin cu soluția: realizarea de sisteme, ventilatoare și chiar motoare electrice în manieră personalizată. Echipamentele în serii limitate sunt astfel răspunsul perfect la orice nevoi, fie că este vorba de transferul de gaze între încăperi distincte, aerisirea unui spațiu sau păstrarea ventilației corespunzătoare în cadrul acesteia.

Fiind adaptate oricăror necesități, toate aceste soluții garantează fiabilitate, durată de utilizare îndelungată în condiții optime, dar și eficiență. Pentru ca aerul viciat să nu mai reprezinte o problemă, cei interesați pot să acceseze site-ul menționat – www.braco-ventilatoare.ro – pentru mai multe informații.