Mirela Bichigeanu a câștigat primul său titlu RTP din carieră

Mirela Bichigeanu a cucerit duminică 25 septembrie 2022, turneul de tenis RTP 100 CRISTAL CUP 2022, după ce a învins-o în finală pe Marilena Moise, principala favorit a competiției.

După un an și trei luni de când a jucat prima sa finală RTP, Mirela Bichigeanu a reușit să devină în premieră campioană RTP. Duminică, 25 septembrie, a profitat de retragerea Paulei Cojocaru din primul tur și apoi a reușit să o învingă în semifinale pe favorita numărul doi a turneului, Daniela Tordoi, după o luptă strânsă. Apoi, în finală s-a impus în fața principalei favorite, Marilena Moise.

Pentru primul său titlu RTP din carieră, Mirela Bichigeanu a fost recompensată cu un premiu în valoare de 80 lei, un voucher RTP în valoare de 20 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul campioanei, personalizat de Leonte Cupe și Trofee. În plus a primit și 100 de puncte RTP și calificarea la Turneul Campioanelor RTP din 6 noiembrie 2022

În data de 6 iunie 2021, Mirela Bichigeanu a jucat finala turneului RTP 100 GOLD CUP 2021, fiind învinsă în finală de Alexia Anton.

Marilena Moise, desemnată în premieră principală favorită la un turneu RTP, a bifat prima sa finală din carieră. După ce în primul tur a eliminat-o dramatică, pe buna sa prietenă, Simona Tănase, în semifinale și-a luat revanșa în fața Andreei Tudorache iar în finală a cedat în fața lui Bichigeanu, în două seturi. Pentru prima sa finală RTP din carieră, Marilena Moise a fost recompensată cu un premiu în valoare de 60 lei, trofeul finalistei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și un voucher RTP în valoare de 20 lei. Cele 80 de puncte RTP primite, o propulsează în premieră pe locul 2 RTP în clasamentul de simplu feminin al RTP.

A fost cel de-al cincilea turneu RTP organizat în anul 2022, o premieră pentru circuit.