Căciula de antrenor la Steaua a fost prea mare pentru Mirel Rădoi. Și-a dat demisia de la Steaua, după doar 19 etape petrecute pe banca echipei lui Becali. La câteva minute după ce echipa sa a pierdut meciul de la Piteşti, cu Astra, scor 0-1, Mirel Rădoi și-a anunțat demisia.

„Am luat hotărarea de a nu mai continua. Îmi asum tot ce s-a întâmplat. Rezultatele m-au făcut să iau această decizie şi am rugămintea ca staff-ul să rămână lângă echipă, pentru a nu crea o atmosferă şi mai grea. Este un timp foarte scurt până la ultimul meci. Indiferent ce se întâmpla în această seară, decizia era luată. Suntem în obiectiv, cu câteva plombe vom reuşi ce ne-am propus. Dacă nu se mai crede în ideile mele, prefer să mor pe mâna mea. Sper ca începând de miercuri, echipa să aibe altă atitudine. Sper ca aceşti antrenori mari, care tot apar la televizor, să poată vin să salveze Steaua. Când au fost chemaţi, au cerut 25.000! Nu am nimerit într-un moment prost, ştiam că vor fi şi astfel de momente. Pur şi simplu e vina şi trebuie să fiu eu primul care pleacă. Nu este niciun conflict între mine şi patron”, spus Rădoi, la câteva minute de la finalul meciului cu Astra.

Fostul căpitan din Ghencea părăseşte echipa în momentul în care Steaua ocupă locul al patrulea, la 10 puncte în spatele liderului Astra, e calificată în sferturile Cupei şi în semifinalele Cupei Ligii.
Rădoi a condus Steaua în 29 de partide, de la venirea în vară, iar bilanţul lui este catastrofal: 13 victorii, 7 egaluri şi 9 înfrângeri.

Fostul antrenor al Stelei şi-a pus în plan să obţină licenţa de antrenor şi să-şi aranjeze lucrurile în viaţa personală: Îmi continui studiile şi vom vorbi peste şase ani, să vedem. Rugămintea mea pentru staff este să rămână, ca să nu creem o atmosferă şi mai grea la echipă. Dacă nu am studii, ce ofertă să am? Director sportiv? Nu. O să-mi aranjez lucrurile în viaţa mea. Nu plec cu un gust amar. Eu sunt primul care îşi asumă responsabilitatea pentru rezultate. Sper ca de aici încolo să-şi asume şi jucătorii. Le-am spus şi lor, plăcerea de a juca şi personalitatea nu trebuie să le-o ia nimeni.

Gigi Becali a spus că știa că Rădoi va pleca și că până în iarnă, de banca tehnică a Stelei se va ocupa Ţiţi Dumitriu, alături de actualul staff al campioanei, urmând ca noul antrenor să fie numit în jurul datei de 10 ianuarie.