Pentru că a luat mormanul de bani de la țigani, Mircea Băsescu a primit de la Tribunaul București doar patru ani de închisoare cu executare. Din care va mai executa doar câteva luni. Complicele său, Marian Căpățână a primit 3 ani de închisoare.

Halal justiție în România. Dacă te numești Băsescu și iei un milion de euro de la clanul Bercea ca să-l eliberezi pe Sandu Anghel din pușcărie, primești doar 4 ani de închisoare. Dacă ești țigan și ți se face șantaj pe banii tăi cu complicitatea DNA, primești 13 ani de închisoare.

Tribunalul Constanţa a menţinut sechestrul instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu şi ale lui Marian Căpăţână, precum şi măsura controlului judiciar pentru cei doi.

Cei doi au fost obligaţi să achite cheltuieli de judecată de 3.000 de lei, iar instanţa a mai decis confiscarea sumei de 265.000 de euro de la aceştia.

Instanţa a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni pentru obţinerea unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al României.

Decizia de azi nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.