Ministrul Sănătății anunță măsuri dure pe modelul Chinei în privinţa coronavirus

România se pregăteşte să aplice măsuri drastice în privinţa coronavirus, având drept model, China, unde oamenii au fost luaţi de pe străzi cu forţa şi introduşi în carantină şi în spital.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, susține că România urmează scenariul Chinei, iar măsurile drastice luate de autorități au rolul de a stopa evoluția coronavirusului.

”Sunt foarte multe scenarii care se iau în calcul. Scenariul pe care trebuie să ne concentrăm, ați văzut China, care a luat măsuri urgente și restrictive, iar acum a reușit să stopeze evoluția coronavirusului (…) Noi suntem printre primele țări din UE care au luat astfel de măsuri restrictive.”, a spus Victor Costache.

17 români au fost depistaţi până azi, ca fiind infectaţi cu coronavirus, iar peste 13,000 se află în izolare la domiciliu.

Primele măsuri dure luate de România sunt, suspendarea cursurilor în învăţământul preuniversitar, interzicerea zborurilor spre şi dinspre Italia, interzicerea manifestaţiilor publice cu mai mult de 1000 de persoane.