Ministrul Justiţiei, Tudoer Toader, a anunţat joi dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, că în cursul zilei de azi, va trimite Preşedintelui României, Klaus Iohannis, cererea de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de Procuror General al României.

Tudoer Toader a anunţat că deşi Augustin Lazăr trage de timp prin tertipuri juridice, în sepranţa că îşi va termina mandatul de Procuror General, el trimite azi, la Preşedinte, cererea de revocare din funcţie a Procurorului General.

„Astăzi voi trimite la preşedintele Republicii demersul oficial de revocare în baza raportului de evaluare făcut în baza legii, în baza articolului 132 şi în baza deciziei numărul 358 a Curţii Constituţionale”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a anunţat că tot azi, va trimite la Preşedintele Ioahnnis, documentele pentru numirea celor cinci procurori respinşi la parchete, printre care şi Adina Florea la şefia DNA.

„Tot astăzi voi reveni cu solicitarea oficială de numire a celor cinci procurori cu funcţii de conducere pe care preşedintele i-a refuzat spunând că propunerea are aspecte de nelegalitate”, a precizat Ministrul Justiţiei.

Întrebat de juranlişti ce va face dacă Iohannis îi va respinge din nou solicitările, ministrul Justiţiei a precizat: Vom vedea la momentul respectiv pentru ca preşedintele a făcut cum de regulă face, întâi dă răspunsuri şi apoi spune să mă documentez. A făcut această declaraţie înainte de a cunoaşte demersul la instanţa de contencios administrativ, este posibil ca preşedintele să se fie edificat între timp.