Primul ministru al României, Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că l-a demis pe Stelian Ion din funcţia de Ministru al Justiţiei pe moiv că acesta a refuzat să dea aviz pentru PNDL 3. Cererea de revocare a fost trimisă  Președintelui României, Klaus Iohannis. Lucian Bode va fi ministrul interimar al Justiției.

Cîţi s-a enervat pentru că nu a putut adopta în cadrul şedinţei de Guvern, programul de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de euro, întrucât Ministerul Justiţiei nu a dat avizul.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion, a spus Florin Cîţu.

Ședința de Guvern de la ora 11 a fost suspendată și reluată timp de câteva minute seara, fără o decizie asupra acestui program.

la aflarea veştii, demiterii lui Stelian Ion, Preşedintele USR, Dan Barna l-a acuzat pe Florin CÎŢU de abuz de putere.

Florin Cițu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Este al doilea ministru USR PLUS demis de Florin Cîţu, după ce în 14 aprilie l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcţia de Ministru al Sănătăţii.

La aceaată oră, conducerea centrală a USR PLUS s-a reunit în şedinţă de urgenţă pentru a decide dacă iese de la guvernare.

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, va asigura interimatul la Ministerul Justiţiei.