Ministrul Justiției dezvăluie din ”surse neoficiale” achitare soțului fostei șefe DIICOT. Judecătorii urmau să se pronunțe abia în februarie

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu aruncă în aer justiția din România și confirmă că ”statul paralel” încă mai există în tot sistemul judiciar. Predoiu a dezvăluit în cadrul unei emisiuni la Europa FM, că el știe deja sentința dintr-un dosar de la Curtea de Apel București, care are termen 7 februarie 2023.

Prezent în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM, moderată de Ioana Ene Dogioiu, Cătălin Predoiu fost întrebat despre cum evaluează activitatea procurorilor generali ai Parchetelor, inclusiv a Giorgianei Hosu, care a demisionat de la șefia DIICOT după ce soțul ei fusese condamnat în primă instanță. „Și ulterior achitat“, a replicat imediat Cătălin Predoiu. Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a vrut să continue întrebarea. „Sunteți…”, ministrul continuând să vorbească despre situația fostei șefe DIICOT. „Am putea spune că doamna Hosu și-a dat cu adevărat demisia de onoare pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”, a mai spus Predoiu.

Ministrul Justiției a spus de Dan Hosu: „Și ulterior achitat. Am putea spune că doamna Hosu și-a dat demisia cu adevărat de onoare pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final”.

Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic.

Dan Hosu a făcut apel și următorul termen la care ar putea fi dată sentința de către Curtea de Apel București este 7 februarie.

După această ”gafă”, care trădează faptul că avem o justiție independentă, Cătălin Predoiu a emis un comunicat de presă prin care spune că își cere scuze pentru eroare pentru că s-a informat din surse neoficiale și că își asumă confuzia, dar nu…DEMISIONEAZĂ.

”În data de 18.01.2023, în cadrul emisiunii „Piața Victoriei”, difuzată de postul „Europa FM”, am făcut o afirmație eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public. În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soțul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat. Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale. Îmi asum confuzia creată involuntar pe care o regret și prezint scuze publicului. Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informații eronate, culpa îmi aparține în întregime pentru că nu am verificat informația parvenită din surse neoficiale. Bineînțeles, doresc să reafirm principiul independenței justiției, pe care l-am respectat în toată activitatea mea”, transmite Cătălin Predoiu, Ministru al Justiției.