Ministru Sănătăţii, Victor Costache, a demisionat din funcţie după o discuţie aprinsă cu Orban

Victor Costache şi-a depus demisia, joi dimineaţă, din funcţia de Ministru al Sănătăţii, după o discuţie aprinsă cu primul ministru Ludovic Orban. Pe surse se zvoneşte că premierul i-a reproşat proasta gestionare a situaţiei de la Spitalul de la Suceava unde peste 100 de cadre medicale sunt infectate, iar unitatea medicală a fost închisă.

În plină pandemie de coronavirus, Victor Costache cedează şi demisionează. Este primul ministru care demisionează din Guvernul Orban doi.

Ludovic Orban a confirmat, joi, demisia lui Victor Costache, anunţând că îl propune la șefia ministerului pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

„Am luat act de aceasta demisie, ii voi transmite demisia presedintelui Klaus Iohannis. Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a facut parte din Guvern, am facut echipa. Regret demisia dlui ministru. Pe de alta parte, o inteleg si ii multumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o. Ii voi propune pentru functia de ministru pe dl secretar de stat Nelu Tătaru„, a declarat Ludovic Orban.

Victor Costache s-a făcut recmaract după ce s-a aflat că lucra „pro bono” pe 20,000, de lei la Clinica Polisano din Sibiu, şi că făcea ordine de ministru pentru a favoriza clinica privată.

Declarații de presă

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria#LudovicOrban #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 26 martie 2020