Aura Răducu și-a anunțat demisia, luni, din funcția de Ministru al Fondurilor Europene, prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. 

Aura Răducu a precizat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că și-a depus demisia la solicitarea lui Dacian Cioloș întrucât primul ministru nu era mulțumit de activitatea ei la minister.

”La solicitarea domnului prim-ministru, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene. Am acceptat să fac parte din această echipă guvernamentală cu gândul că voi reuşi să introduc o nouă abordare şi un nou tip de management în acest important domeniu al fondurilor europene. S-a realizat o bună planificare a acţiunilor ce se vor desfăşura în următoarea perioadă, astfel încât se estimează încheierea de contracte de peste 800 de milioane de euro în luna mai. Se va continua lansarea de cereri de proiecte, pentru a se ajunge la 80% lansări şi utilizarea a aproximativ 1,4 miliarde euro din fondurile primite ca avans de la UE. Mi-am dorit ca pe baza experienţei acumulate în peste 20 de ani de gestionare a programelor şi proiectelor europene, şi având în vedere schimbările dorite de societate, să ajut la întărirea capacităţii administrative a ministerului şi la dezvoltarea unei instituţii europene, capabile să asigure coordonarea şi implementarea programelor, corelarea lor cu politicile europene, cu nevoile şi programele naţionale, contribuind totodată la pregătirea României pentru Preşedinţia Consiliului UE in 2019. Totuşi, având în vedere nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene. Regret că nu am avut şansa de a duce la bun sfârşit acţiunile propusem, dar ramân un susţinător al politicii de coeziune, al principiilor europene şi al utilizării cât mai eficiente şi profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării”, a declarat Aura Răducu în comunicatul de presă.

După ce Aura Răducu a spus că și-a dat demisia la solicitarea lui Cioloș, premierul emite un comunicat de presă în care spune sec că ”a acceptat demisia” ministrului.

Am acceptat demisia doamnei ministru Aura Carmen Răducu. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene”, precizează Dacian Cioloș în comunicatul de presă.

Pe 14 aprilie 2016, Ana Costea a demisionat din funcția de Ministru al Muncii după un scandal monstru cu sindicatele și premierul pe marginea legii salarizării unitare.