Ministerul Sănătăţii încurcă numărul morţilor de coronavirus. Îi raportează de două ori

Bulibăşeală totală la Ministerul Sănătăţii. Au început să încurce numărul morţilor de coronavirus din România. Raportează de două ori acelaşi mort.

Puţin după miezul nopţii, Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat în care transmite decesul cu numărul 11 şi 12, dar şi o rectificare cu privire la decesul 11. Acesta fusese raportat ca decesul numărul cinci, în data de 23 martie 2020.

„Vă informăm că al 11-lea și al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus (COVID-19) sunt următoarele: Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.Menționăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică”, transmite Ministerul Sănătăţii.