Mihail, născut și crescut în Republica Moldova, dar stabilit de ceva ani la Cluj, încearcă să-și construiască o carieră în muzică pe tărâm românesc. De curând, artistul moldovean și-a lansat noul lui single intitulat ”Doar visuri”.

Mihail sandu, alias Mihail, s-a apucat de muzică încă de la vârsta de 9 ani, când a luat primele lecții de pian. A fost primul contact cu muzica, însă nu pianul i-a devenit instrumentul preferat, ci chitara.

”M-am apucat de muzică la vârsta de 9 ani. Atunci am început să studiez pianul. Ţin minte că în acea perioadă cum un profesor de muzică mi-a zis “să nu crezi Mihail că după ce termini şcoala de artă vei deveni un artist. Tu ar trebui ca până să absolvi şcoala de artă să devii deja un artist”. Acest fapt m-a motivat să mă implic în mult mai multe activităţi extraşcolare. Am îndrăgit chitara, între timp am devenit membrul unor formaţii de muzică uşoară pentru copii şi oarecum aşa, uşor ,uşor am început să dau de gustul muzicii”, a declarat Mihail în exclusivitate pentru recentNEWS.ro.

Mihail nu este doar interpret, el compune atât muzica cât și versurile pieselor sale: Da întradevăr sunt cantautor, îmi place să creez, de obicei mă ajută să-mi materializez stările sufleteşti indiferent de natura lor.  Nu-mi aduc aminte numărul exact, dar vă pot spune că am pregătit multe piese ce urmează a fi lansate. Există multe idei, schiţe la care se lucrează şi care vor prinde o formă finală pe parcurs.

Single-ul ”Doar visuri”, lansat în urmă cu câteva zile, a fost compus de Mihail în doar patru zile.

”Piesa ”Doar visuri”  a fost creată în 4 zile. A apărut idea piesei, apoi melodia şi după, textul piesei. Ideea piesei s-a născut în momentul în care am privit în jurul meu şi mi-am dat seama că aproape toţi prietenii mei şi nu numai, întâmpină foarte multe obstacole în realizarea propriilor idei şi vise, indiferent în ce domeniu activează. În momentul ăla am realizat cu adevărat presiunea societăţii şi mi-am dat seama că vreau să fac o piesă despre lucrul ăsta”, a mai declarat Mihail pentru recentNEWS.ro.

Videoclipul piesei a fost filmat în 6 zile, în oraşul Cluj Napoca, iar regia îi aparține lui Mihail: Când ne gândeam la ideea clipului, Loredana Hrinciuc îmi zise “Mihail de ce nu faci un colaj cu oameni din lumea ta? Mai ales că aproape toţi prietenii tăi sunt artişti şi sigur au poveşti care merită spuse”. Şi mi-am dat seama că era ce trebuie, în câteva secunde deja vizualizam şi scenariul propriu zis. În zilele următoare sub regia mea, am filmat videoclipul împreună cu Pavel Curagau.

Cât privește noul single, Mihail spune că: Am depus suflet în această creaţie, am avut parte de o experienţă frumoasă alături de oameni faini. Sper mult ca piesa asta să ajungă acolo unde merită.

Mihail a absolvit Universitatea de Arte şi Design din Cluj Napoca în 2013 iar în aprilie 2014 a semnat un contract cu casa de discuri Roton. Împreună cu casa de discuri a lansat primul lui single intitulat Dans Nocturn, două coveruri şi ultimul single „Doar visuri„.