Cea de-a doua ediție a show-ului „Bravo, România!” aduce pe scenă marți, 12 aprilie, de la 20.30, alte trei echipe din domenii diferite care cântă și dansează  pentru o cauză nobilă. Angajații de la RATB se vor înfrunta în versuri și coregrafii speciale cu o echipă de oameni de finanțe de la Kiwi Finance și o alta de specialiști de la Tymbark.

Fiecare va trece de la meseria pe care o practică zi de zi la scena care cere dezinvoltură și talent, totul cu un scop caritabil.

Momentele emoționante ale show-ului îi vor face pe Mihai Petre si Dani Otil să nu-și poată stăpâni lacrimile atunci cand au auzit povestea Adrianei, o fetita de 11 ani în al cărei ajutor vine o întreagă echipa de la RATB (vatmani, mecanici, etc).

Adriana a fost diagnosticata la vârsta de numai 2 luni cu tetralogie fallot (Tetralogia Fallot este cel mai frecvent întâlnit defect cardiac congenital cianogen și constă de fapt în asocierea a patru anomalii anatomice). Afectiunea este încadrată în bolile cu potential cianogen, cele care induc bebelușului înăa de la naștere aspectul albastrui, datorită faptului ca în urma acestui defect fluxul de sange oxigenat din circulația sistemică devine necorespunzator nevoilor.

Problemele Adrianei s-au tinut lant, iar parintii sunt depășiți de această situație. Fetița are nevoie cât de curând de o nouă operație ce costă peste 250.000 de milioane, bani pe care părinții nu au de unde să îi dea. Colegii lui Marian, tatal Adrianei, vatman de meserie, au decis că vor face tot ce le stă în putintă pentru a-l ajuta. Asa se face că pentru câteva zile au renunțat la tramvaie și autobuze, și-au pus pantofii de dans și au intrat în studioul de înregistrări pentru a o ajuta pe Adriana.  Povestea fetiței i-a lăsat cu ochii în lacrimi pe Mihai Petre si Dani Oțil.

“Sunt tată și știu că nimic nu este mai dureros decât suferința copilului tău și neputința ta atunci când vine vorba de ajutor. Este absolut imposibil ca o astfel de poveste să nu te impresioneze, lupta și forta unui copil de 11 ani sunt o lecție pentru noi toți. Mi se pare de asemenea extraordinar gestul celor de la RATB și astfel de momente mă fac fericit că sunt parte a acestui proiect, pentru că despre asta este vorba la “Bravo, Romania!”. Este mai presus de toate o lectțe de altruism și o porție de emoție în starea ei cea mai pură!”, a declarat Mihai Petre.

mihai petre lacrimi