Premierul Victor Ponta, aflat în prezent într-un spital din Turcia, l-a propus pe Mihai-Viorel Fifor pentru funcția de Ministru al Transporturilor, ca urmare a demisiei lui Ioan Rus, care săptămâna trecută i-a făcut pe copii românilor care muncesc în Diaspora, golani, iar pe soții curve.

Mihai Fifor este propunerea lui Victor Ponta pentru a-l înlocui pe Ioan Rus la Transporturi. Victor Ponta a trimis propunerea cu noul Ministru la Transporturi, Președintelui Iohannis.

Postul a devenit vacant la Transporturi după ce pe 11 iunie, Ioan Rus a demisionat, ca urmare a afirmațiilor făcute în cadrul Jurnalului de Seară de la Digi 24.

“România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară Digi 24.

Mihai Fifor are 45 de ani, este senator de Dolj, dar și preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie. Fifor conduce organizația PSD Craiova din anul 2010. În luna martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana.

Senatorul face parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, din iulie 2013. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Mihai Fifor are un CV impresionant: este licențiat în Filosofie, are un masterat în Literatura Română și un doctorat în antropologie socială, toate la Universitatea din Craiova. Plus alte masterate și diplome la SNSPA, Colegiul Național de Apărare sau Colegiul MAI.

Mulți ani de zile, fostul filosof a activat ca cercetător la un institut al Academiei Române, după care a preluat postul de manager al Muzeului Olteniei din Craiova.

Fifor a fost Secretar de Stat în Ministerul Administratiei si Internelor în 2012, conduce PSD Craiova din 2010 și în prezent este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat.

Senatorul PSD a avut 66 de iniţiative legislative, 60 de luări de cuvânt în plenul Parlamentului şi 18 declaraţii politice.

Mihai Fifor este cel de-al șaselea Ministru la Transporturi în ultimii trei ani de zile. Ioan Rus a rezistat 11 luni, Dan Șova aproximativ trei luni, Ovidiu Silaghi -7 luni, Relu Fenechiu – 8 luni și Ramona Mănescu – 7 luni.