Mihai Dafinescu, tânărul de 25 de ani lăsat în libertate de judecători după ce a fost acuzat că şi-a violat fosta iubită, este fiul judecătoarei Elena Dafinescu, Preşedinta Judecătoriei Novaci. Tânărul nu este la prima abatare în privinţa problemelor de natură penală.

Decizie scandaloasă a Tribunalului Gorj. Judecătorii au decis că Mihai Dafinescu nu reprezintă pericol public şi drept urmare nu trebuie arestat preventiv pentru că a intrat în casă peste fosta sa iubită şi a violat-o.

Dosarul penal al lui Mihai Dafinescu a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Fost sa iubită a declarat poliţiştilor că fiul judecătoarei a intrat peste ea în casă şi a violat-o.

„În noaptea de 27/28 decembrie, polițiștii au fost sesizați de o femeie de 35 de ani, din comuna Crasna, cu privire la faptul că un tânăr de 25 de ani, din orașul Novaci, cu care ar fi avut anterior o relație de concubinaj, ar fi pătruns în locuința sa, din comuna Crasna și, fără consimțământul său, ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj„, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Magistraţii au stabilit că nu prezintă pericol public şi l-au lăsat în libertate sub control judiciar pentru 60 de zile.

În urmă cu un an, fiii judecătoarei Dafinescu au fost implicați într-un scandal la o discotecă din Crasna și au scăpat doar cu o amendă din partea polițiștilor. După acest incident, cei doi fii ai judecătoarei, i-au acuzat de comportament abuziv pe poliţiştii care i-au amendat.

Mihai Dafinescu a obținut recent un post de inginer silvic la Ocolul Silvic Novaci, unde șef este chiar tatăl său.