Miercuri, 16 decembrie, de la ora 20:30, Antena 1 va difuza cea de-a doua ediție specială a show-ului „În puii mei”. Pentru această ediție, Mihai Bendeac a pregătit un moment special, cum nu a mai fost până acum: îl va interpreta pe celebrul Amza Pellea.

Pentru că în urmă cu doar câteva zile s-au împlinit 32 de ani de la dispariția unuia dintre cei mai iubiți actori români, scheciul prezentat miercuri seara este un omagiu adus unei legende a cinematografiei românești.

„Este ireal cât de iubit este Amza… IREAL. Pe 12 Decembrie s-au împlinit 32 de ani de când EL nu mai este fizic, alături de români. Culmea e că 32 este vârsta mea. Acesta e omagiul nostru. Am muncit mult la acest rol. Mai ales că abordarea a fost într-o altă cheie:  Amza la o vârstă mai înaintată, in zilele noastre. Sper să nu-i dezamăgesc pe români. Ne-am dat toată silința”, a declarat Mihai Bendeac.

Pentru a avea o voce răguşită, la fel ca cea a regretatului Amza, Bendeac a recurs la un procedeu destul de dur: în două minute a alternat băuturi foarte fierbinţi cu unele foarte reci. Într-un timp extrem de scurt, a reuşit ceea ce în mod firect se întâmplă în decurs de două-trei zile.

Acesta este însa unul din sacrificiile pe care a trebuit să le faca pentru a da veridicitate personajului. Cum va fi această transformare şi ce alte personaje urmează să interpreze, telespectatorii vor descoperi miercuri, 16 decembrie, de la ora 20:30.

Până la final 2015 va mai aduce încă două ediții În puii mei care vor fi difuzate pe 13, respective 28 decembrie, la Antena 1.