Mihaela Buzărnescu a reuşit duminică dimineaţă în primul tur la Hobart, o victorie splendidă. Românca a eliminat-o pe favorita numărul patru a turneului, Alize Cornet.

Mihaela Buzărnescu, revelaţia tenisului mondial în 2017, confirmă forma bună în care se află de mai bine de jumătate de an.

Mihaela Buzărnescu a spulberat-o pe Alize Cornet în primul set. Românca a jucat impecabil, zăpăcind-o pe franţuzoaică cu loviturile sale în toate direcţiile. După 38 de minute de joc, Buzărnescu s-a impus cu 6-2.

În debutul setului doi, Buzărnescu a ratat două mingi de break, iar la scorul de 2-1 pentru Cornet, românca şi-a pierdut serviciul. A făcut apoi re-break şi pe propriul serviciu a reuşit egalarea scorului la 3-3. Iar la 4-4, românca a făcut break la zero, fapt ce a adus-o în postura de a servi pentru câştigarea meciului.

Românca şi-a ţinut nervii tari şi a închisgeme-ul, setul şi meciul cu un as de toată frumuseţea. Mihaela Buzărnescu a învins-o pe franţuzoaică în două seturi, scor 6-2, 6-2, după o oră şi 23 de minute de joc.

Calificarea în optimi la Hobart îi asigură româncei un cec în valoare de 3400 de dolari şi 30 de puncte WTA.