Mihaela Buzărnescu a reuşit marţi, o calificare dramatică în optimi de finală la turneul de la Eastbourne după un meci maraton cu olandeza Kiki Bertens.

Mihaela Buzărnescu a avut parte de o partidă extrem de grea şi de dramatică cu olandeza Kiki Bertens.

Mihaela Buzărnescu a pierdut în mod incredibil primul set al partidei cu olandeza Kiki Bertens. Românca a condus cu 3-1, scor la care a ratat două mingi de al doilea break. Apoi şi-a pierdut serviciul şi din nou a ratat trei mingi de break, la scorul de 3-3. La 4-3, Buzărnescu şi-a pierdut la zero serviciul şi olandeza a închis setul cu 6-3 pe propriul serviciu.

Setul doi a fost extrem de dramatic. Mihaela Buzărnescu a reuşit să revină de la 2-5, şi să aibă minge de set la 6-5 pe serviciul olandezei. A ratat această şansă şi s-a ajuns în tie break unde românca s-a impus cu 7-5 şi a împins soarta partidei în setul decisiv.

Buzărnescu a debutat cu break în setul trei, apoi şi-a pierdut serviciul şi la 2-2 a făcut re-break, reuşid apoi să se desprindă la 4-2 pe propriul serviciu.

În setul trei, la scorul de 4-3, Buzărnescu a avut încă o ieşire nervoasă la adresa arbitrului de scaun.

„Futu-ţi morţii mă-tii de arbitră!!! Tot game-ul mi l-a furat, tot game-ul”, a spus Mihaela Buzărnescu în limba română.

După care românca a reuşit să îşi facă serviciul şi să se distanţeze la 5-3 şi mai apoi a închis setul şi meciul pe serviciul olandezei. Românca şi-a adjudecat victoria după două ore şi 36 de minute de joc.

În optimi de finală, Mihaela Buzărnescu va juca cu letona Jelena Ostapenko. Accederea în optimi la turneul de la Eastbourne îi asigură româncei un cec în valoare de 11,140 dolari şi 55 puncte WTA