Mihaela Buzărnescu s-a calificat marţi, în optimi de finală la turneul de tenis de la Praga. O victorie neaşteptată a reuşit şi Gabriela Ruse, venită din calificări.

Mihaela Buzărnescu se apropie cu paşi repez de locul 30 mondial. Românca, a 7-a favorită a turneului de tenis de la Praga, s-a impus în primul tur în faţa jucătoarei Beatriz Haddad Maia, locul 63, scor 6-1, 7-5.

În optimi de finală, Buzărnescu are o adversară mai modestă, Antonia Lottner, locul 158 WTA. Calificarea în optimi îi asigură româncei un cec în valoare de 3310 dolari şi 30 puncte WTA.

Dacă va câştiga turneul, Mihaela Buzărnescu va urca pe locul 32 mondial.

Gabriela Ruse, venită din calificări, a reuşit o victorie surprinzătoare în primul tur pe tabloul principal. Românca a eliminat-o pe Bernarda Pera, scor 2-6, 6-1, 7-5. În turul doi, Ruse va juca cu chinezoaica Shuai Zhang, favorită şase a turneului de la Praga. Graţie celor 30 de puncte primite pentru accederea în turul doi, Gabriela Ruse a intrat în premieră în top 200, astfel că România are pentru prima dată 10 jucătoare în Top 200 mondial, dintre care 6 în Top 100.