Mihaela Buzărnescu a părăsit terenul de joc, de la Montreal, în scaunul cu rotile, cu piciorul drept bandajat până la genunchi şi cu ochii în lacrimi, în aplauzele spectatorilor. Elina Svitolina s-a calificat astfel în optimi de finală.

Mihaela Buzărnescu s-a accidentat miercuri seară, în setul trei la partidei cu Elina Svitolina. Românca şi-a luxat glezna şi s-a prăbuşit pe cimentul canadian. Buzărnescu a început să urle de durere strângând să vină medicul.

Arbitrul de scaun a cemat de îndată echipa medicală în timp ce Elin Svitolina a dat dovadă de fair play, venind cu o pungă cu gheaţă încercând astfel să o ajute pe româncă.

Echipa medicală i-a acoirdat primul ajutor româncei, administndu-i calmante şi bandajândui priciorul drept. Românca a fost scoasă de pe teren cu ajutorul unui scaun cu rotile, cu ochii în lacrimi, în aplauzele celor prezenţi în tribune.

Svitolina câştigase primul set cu 6-36, apoi, Buzărnescu a câştigat setul secund în tie break cu 7-6(7-5), iar în setul trei a condus cu 3-0. Accidentarea s-a produs la scorul de 4-3 pentru Svitolina, pe serviciul româncei.

Din cauza acestei accidentpri, Mihaela Buzărnescu ar putea rata US Open şi întreg sezonul de toamnă din circuitul WTA.