Mihaela Buzărnescu a reuşit sâmbătă noapte, o calificare istorică în finala turneului de tenis de la San Jose. Este prima finală WTA Premier din carieră pentru româncă.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului de la San Jose după ce în semifinale a învins-o pe Elise Mertens, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-1, după două ore şi 20 de minute de joc.

„E prima dată când sunt într-o finală de turneu Premier. Nu credeam că voi ajunge aici. Am avut suișuri și coborâșuri în tururile precedente. Am încercat să fiu concentrată astăzi, chiar dacă am pierdut primul set. Asta am visat dintotdeauna, să ajung la un asemenea nivel. Sper să fiu un exemplu pentru copii, să vadă că nu trebuie să cedezi niciodată. Nu credeam că la vârsta mea voi ajunge să joc o finală de asemenea nivel”, a declarat Mihaela Buzărnescu la final de partidă.

Este prima victorie a româncei în faţa belgiencei după trei înfrângeri consecutive. Buzărnescu şi-a luat astfel revanşa în faţa lui Mertens după finala pierdută la Hobart în ianuarie 2018.

Este cea de-a treia finală WTA pentru Buzărnescu în 2018 după cele două pierdute la Hobart şi Praga. În finala de la San Jose, românca se va duela cu învingătoarea semifinalei disputate de Danielle Rose Collins cu Maria Sakkari.

Calificarea în finalî îi asigură româncei 72,835 de dolari şi 305 puncte WTA. Iar dacă va cuceri titlul, Buzărnescu va încasa 136,695 dolari şi 470 puncte WTA care o vor propulsa pe locul 20 mondial.