Mihaela Buzărnescu, calificare dramatică în finala de la Praga, în ziua în care împlineşte 30 de ani!

Mihaela Buzărnescu şi-a făcut un cadou superb de ziua ei. Azi, când împlineşte 30 de ani, românca s-a calificat în finala de sumplu feminin a turneului de tenis de la Praga. Tot azi, Buzărnescu va juca şi finala de dublu feminin unde face pereche cu Lidziya Marozava.

Mihaela Buzărnescu a câştigat în mod dramatic semifinala cu italianca Camila Giorigi, după trei seturi extrem de disputate, pe parcursul a două ore şi 25 de minute de joc. Victoria a venit chiar de ziua româncei.

Mihaela Buzărnescu a început foarte slab semifinala cu italianca. Românca a fost condusă cu 3-0, a reuşit apoi să câştige trei game-uri consecutive şi să egaleze la 3-3. Însă, Buzărnescu şi-a pierdut la zero serviciul la 5-4 pentru italiancă şi Camila Giorgi a câştigat primul set cu 6-4.

În setul doi, Buzărnescu a defilat câştigând patru game-uri consecutive, însă la 4-1 şi-a pierdut serviciul iar la 5-3 a ratat două mingi de set pe serviciul italiencei. dar a reuşit după 9 minute de joc, să o fructifice pe cea de-a treia şi să îşi adjudece setul doi cu 6-3.

Buzărnescu a început cu stângul setul trei, pierzându-şi serviciul în debut, a reulti egalarea, iar la 3-2 a ratat două mingi de break. Ratarea celor două mingi de break au afectat-o teribil pe româncă care ulterior şi-a pierdut serviciul. Şi-a chemat antrenoarea şi în faţa ei plângea şi tot repeta că a greşit foarte mult. Discuţia cu antrenoarea a dat rezultate, întrucât Buzărnescu a făcut re-break, a egalat scorul la 4-4 şi din nou şi-a pierdut serviciul la zero. Noroc că italianca a jucat foarte slab când a servit pentru meci şi i-a permis româncei să facă re-break şi Buzărnescu a egalat scorul la 5-5. De astă dată românca şi-a făcut serviciul şi cu un joc bun pe retur, Buzărnescu a câştigat meciul după ce la 40-15, italianca a făcut dublă greşeală.

În finală, Mihaela Buzărnescu se va duela pentru trofeu cu Petra Kvitova. Calificarea în finala de simplu la Praga îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 dolari şi 180 puncte WTA. Dacă va câştiga finala, românca primeşte 280 puncte WTA şi 43.000 de dolari.

Ziua de azi nu s-a încheiat pentru româncă întrucât peste două ore va juca finala de dublu feminin alături de Lidziya Marozava, contra perechii formate din Nicole Melichar şi Kveta Peschke.