Mihaela Buzărnescu s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale probei de simplu feminin de la BRD Bucharest Open 2018.

Mihaela Buzărnescu, favorită numărul doi la BRD Bucharest Open 2018, a reuşit să acceadă în premieră în sferturi de finală după ce s-a impus în două seturi, 6-3, 7-5, în faţa slovenei Tamara Zidansek.

După un prim set câştigat categoric cu 6-2, românca a avut ceva probleme în setul secund unde a fost condusă cu 2-0 şi 4-1. Dar a reuşit să revină şi să egaleze la 4-4, dar din nou şi-a pierdut serviciul şi din nou a reuşit egalarea. În cele din urmă s-a impus cu 7-5.

La finalul partidei, Mihaela Buzărnescu a declarat că era foarte emoţionată întrucât e prima dată când joacă pe tabolul principal acasă, în faţa propriului public.

„Eram emoţionată, pe parcursul setului doi mi-am pierdut din energie, dar mă refac, vă mulţumesc pentru susţinere şi pentru că aţi suportat tot ceea ce am făcut pe teren. Vă aştept în continuare la turneu şi sper să ne susţineţi în continuare. Pentru ei am venit să joc la acest turneu, pentru că nu am avut şansa să joc pe tabolul principal la Bucureşti”, a declarat Mihaela Buzărnescu la finalul partidei.

În sferturi de finală, Mihaela Buzărnescu va juca cu Yafan Wang. Pentru accederea în sferturi, Buzărnescu va primi 5900 de dolari şi 60 de puncte WTA.